Seizoen informatie - Meerburg

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Seizoen informatie

Seizoen informatie

Beste leden, trainers, teammanagers, ouders en eenieder die het betreft,

In seizoen 2022/2023 zullen we met 67 teams actief zijn op de zaterdag. Een ongekende luxe, ware het niet dat we daarvoor wel maar slechts 3,5 veld tot onze beschikking hebben. De druk op de beperkte capaciteit is groot en noopt tot maatregelen die wellicht niet altijd prettig zijn maar wel noodzakelijk om het speelschema toch volledig af te kunnen werken. Er zal komend seizoen af en toe uitgeweken moeten worden naar andere speeldagen zoals de dinsdag, vrijdag of zondag of naar een speeltijd (veel) later op de dag. Ook uitwijken naar het terrein van de tegenstander of naar een veld bij een andere vereniging in de buurt behoort tot de mogelijkheden. 

Verder doet het ons deugd dat we op de vrijdagavond weer met een team gaan deelnemen aan de 35+ competitie en daarnaast ook aan de 18+ competitie bij de vrouwen. Dat wordt ongetwijfeld gezellig. Op de zondag hebben we natuurlijk de vertrouwde Champions League en mogen we een nieuw team verwelkomen dat tegelijk hun thuiswedstrijden zal afwerken met Meerburg 2 en 3. Van harte welkom, Meerburg 4! 

Voor de meeste teams zal de eerste speelronde op 3 september zijn en de meesten beginnen dan met  bekerwedstrijden. Afmelden voor deze bekerwedstrijden is niet de bedoeling, dat leidt namelijk tot hoge boetes van de KNVB dus graag zorgen dat je compleet bent of invallers regelt voor deze wedstrijden. Hieronder het speelschema voor het hele seizoen: Speeldagenkalender 2022/2023

Als hier vragen over zijn, graag even mailen naar wedstrijdzaken@vvmeerburg.nl. Voor de competitie- en bekerindeling vindt u de belangrijkste data in bijgaande link: Indelingen en programma’s. Zodra de indelingen bekend zijn, zullen deze ook zichtbaar zijn in de Voetbal app. Voor de volledigheid hierbij ook het trainingsschema voor komend seizoen: Trainingsschema 2022-2023

Pupillen
Onder 8 tot en met Onder 10-pupillen spelen op een verkleind kwartveld (42,5m x 30m) 6 tegen 6 wedstrijden. Deze duels worden begeleid door een spelbegeleider die de spelers zoveel mogelijk de ruimte geeft het spel zelf te ontdekken en daar waar nodig fluit om de spelregels uit te leggen. De Onder 11- en Onder 12-pupillen spelen op een versmald half veld (64m x 42,5m) 8 tegen 8 wedstrijden. De wedstrijden staan onder leiding van een pupillenscheidsrechter om volgens de juiste richtlijnen te kunnen voetballen.

wedstrijdzaken_6_tegen_6.jpg    wedstrijdzaken_8_tegen_8.jpg

Bij de Onder 8 t/m Onder 10 pupillen worden geen uitslagen en standen meer gepubliceerd. Dit is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van pupillen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen uitkomend in Onder 8 en Onder 9 nog niet in staat zijn om weken vooruit te kijken en daarom geen echte interesse hebben in rangen en standen.

Het bijhouden van een competitie en toewerken naar een kampioenschap blijkt vooral van waarde en belang voor trainers, leiders en ouders. Dit kan leiden tot onnodige spanning en druk wat ten koste gaat van het spelplezier van het kind. De KNVB houdt wel de uitslagen bij om teams op het juiste niveau in te delen.


Regels, infographics JO8, JO9, JO10

De Onder 11 en onder 12 pupillen spelen 8 tegen 8-wedstrijden op een bijna half veld (42,5 x 64m). De wedstrijden worden bij deze leeftijdscategorieën geleid door een pupillenscheidsrechter. Vanaf de Onder 11 leeftijdscategorie publiceert de KNVB ook actief uitslagen en ranglijsten.

Regels, infographics JO11, JO12

Junioren
Vanaf Onder 13 wordt op een heel veld 11x11 gespeeld.  
Spelregels
Spelregelbewijs
Categorie A en B veld
Dispensatieregels
Besluiten promotie en degradatie veld (West II)
Invallersbepalingen
Speelgerechtigdheid

Meiden- en vrouwenvoetbal

We zullen komend seizoen deelnemen in bijna elke lichting (behalve MO11, deze meiden spelen nog bij de jongens), te weten MO13, MO15, MO17, MO20 (MO19 bestaat niet meer) VR 7x7 18+ en VR1. Hierbij hebben de MO teams de mogelijkheid om de wedstrijden af te werken met 9 tegen 9 als er te weinig spelers beschikbaar zijn. Deze teams zullen waar mogelijk gelijktijdig thuis spelen. Naast de competitie opzet zoals hieronder is te lezen werken ze binnen het meiden- en vrouwenvoetbal volgens een strategisch plan.

Nadere info over het strategisch plan vindt je hier: Strategie meiden- en vrouwenvoetbal 2020 - 2028 
Nadere info over de MO competities vindt u hier: Competitie opzet MO13-MO20

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!