Bestuursvergaderingen

Moeten we volgend seizoen nog werken met selecties JO8-JO10?

9 december 7:15  Dit is een van de twee vragen die met de leden willen bespreken op de ALV van 15 december 20:00. De KNVB heeft met ingang van het seizoen 2017/2018 de spelvormen voor de jongste jeugd aangepast. Dit seizoen spelen de JO8 en JO9 al 6 tegen 6 op een kwart veld ipv 7 tegen 7 op een half veld. De JO10 zal vanaf 2018/2019 volgen. Deze nieuwe wedstrijdvormen sluiten volgens de KNVB beter aan bij de ontwikkeling en het spelplezier van voetballende jongens en meisjes. Op deze leeftijd willen ze vooral acties maken, scoren, veel aan de bal zijn en samen spelen. Als kinderen plezier hebben in het spel, voetballen ze vaker en worden ze steeds beter. meer »