Meerburg F1 houdt stand tegen koploper RCL

19 oktober 2010 8:45

De koppies stonden zaterdagochtend kwart voor negen strak bij de jongens van de F1. Na een seizoenstart die boven verwachting gestart was, wachtte zaterdag RCL F1. De ongeslagen koploper en dat met een indrukwekkend doelsaldo .

Nadat op een winderig veld de aftrap was genomen nam RCL zoals verwacht inderdaad het initiatief. Het was goed te zien dat dit team al een paar jaar bij elkaar speelt en niet voor niets de woensdag ervoor maar nipt van Ajax had verloren.

Toch bleven grote kansen voor RCL uit. De verdediging van Meerburg, dat dit seizoen in vijf wedstrijden maar twee tegentreffers moest incasseren, kreeg steeds meer grip op het goede combinatiespel van RCL. RCL werd, ook door het goede storend werk van de middenlinie, gedwongen tot te gehaast spel. Meerburg wist er aanvallend een paar keer goed uit te komen. Toch was het RCL dat de score opende. Uit een rommelige cornersituatie belandde de bal via de onderkant lat in de Meerburg goal.

In de tweede helft werd deze lijn doorgezet. RCL mocht dan het meest balbezit hebben, door geconcentreerd verdedigend werk werd Meerburg keeper Olivier nauwelijks getest. Meerburg wist er via de counter meer en meer gevaarlijk uit te komen. Uit een van die uitbraken schoot Lekan met een snoeihard, diagonaal schot raak: 1-1. Daarmee was ook de eindstand bepaald. Een gelijkspel dat door Meerbug als een overwinning werd gevierd en door RCL als een nederlaag. Een terechte uitslag, al hoewel er wellicht nog meer in had gezeten!

Al met al is de spanning in de competitie na zes speelrondes weer terug. Meerburg F1 blijft op een trotste tweede plek, het verschil tussen de nummer 1 en nummer 6 op de ranglijst bedraagt maar 4 punten. Het belooft een spannend slot van de najaarscompetitie te worden.