Meerburg F8: Genieten langs de zijlijn...

1 november 2014 21:00

Je begint je bijna af te vragen of onze F8 in deze vorm wel te verslaan is. Zelfs de scheidsrechter, geleverd door de tegenstander van vandaag, roemde het positiespel van onze jonge helden.

Natuurlijk zijn er schoonheidsfoutjes, natuurlijk kunnen er meer kansen worden verzilverd, maar wat is het elke week weer genieten. En wat hebben ze een lol met elkaar. Dit team is écht een feest voor elke coach!

Ook in de wedstrijd van vandaag spatte het plezier en de werklust er van af. En iedereen was - zoals ze ook op het hart gedrukt was - vanaf het eerste fluitsignaal scherp.

Ondank een fysiek overwicht voor Graaf Willem II (Wassenaar), waarvan de gemiddelde leeftijd zo'n twee jaar hoger lag dan die van onze toppers, was Meerburg de ploeg die aanviel en al vroeg in de eerste helft op 0-1 kwam. Een voorzet van Stijn, vanaf de rechterflank, werd op onnavolgbare wijze door Manu met de hak over de keeper gelobd.

Na de openingstreffer bleef onze F8 aanvallen. Daar kwamen enkele grote kansen uit, die helaas niet verzilverd werden. En geheel volgens de ongeschreven voetbalwetten viel de goal, vlak voor rust, aan de andere kant. Met een 1-1 stand gingen we de rust in.

En waar Guus Hiddink de laatste tijd waarschijnlijk een stuk zenuwachtiger de rust in gaat, kon de coach van onze F8 volstaan met één verzoek aan de voorhoede: minder nadenken voor de goal en gewoon schieten.

Een dood spelmoment bracht Meerburg na de rust de meer dan terechte 2-1. Een vrije trap van Chris vloog langs alles en iedereen de goal in en de vreugde langs de kant was groot.

Een eindoffensief van de thuisploeg lag in de lijn der verwachting, maar het was Meerburg dat tot het eind bleef aanvallen en daarvoor ruimschoots beloond werd. Stijn tekende voor de 3-1 en de 4-1 en zorgde zo voor eenzelfde eindstand als de eerste wedstrijd tegen Voorschoten.

Na deze goede competitiestart staat morgen de voorwedstrijd tegen Alkmania alweer op het programma. Als de jongens net zo spelen als vandaag, kunnen we die wedstrijd vol vertrouwen tegemoet zien.