Verslag BVCB F1 – Meerburg F1

5 oktober 2013 22:00

De F1 moest vroeg uit de veren om af te reizen naar Bergschenhoek. Na het gelijkspel van vorige week en een goede trainingsweek was het enthousiasme weer groot bij de F1.

Dat de tegenstander een half uur langer had geslapen was in de eerste 5 minuten te merken toen BVCB uit een slimme korte corner de bal van grote afstand in de kruising krulde, onhoudbaar voor Sam. Uit de eerstvolgende aanval na de aftrap konden ze weer van grote afstand schieten. De bal raakte de lat maar precies voor de tegenstander om vrij in te koppen. Ted probeerde nog te redden, maar kopte de bal in het dak van het eigen doel. Vervolgens nam Meerburg F1 het initiatief door bij vlagen zeer verzorgd voetbal met mooie combinaties, maar nog geen uitgespeelde kansen. Precies op het moment dat de aansluitingstreffer in de lucht hing, kon BVCB uit een snelle counter de 3-0 scoren. De fysiek sterke aanvallers van BVCB bleven gevaarlijk in de counter, maar Meerburg bleef haar eigen spel spelen met keurige opbouw van achteruit. De verdedigers Ruben, Emma en Mees waren vastberaden niets meer door te laten. Nadat Abel en Milan al meerdere keren op doel hadden geschoten, kwam Jurre alleen voor de keeper, maar de doelman kwam fel uit en wist Jurre met bal en al te stoppen. Op slag van rust was het weer BVCB die uit een lange bal naar voren snel wisten te scoren met een afstandsschot. Helaas ging Meerburg geheel tegen de verhouding in met 4-0 de rust in. Dat Meerburg F1 een goede tweede helft kan spelen hadden ze de laatste weken al laten zien. Ook in deze wedstrijd kwam BVCB de tweede helft niet echt meer in het spel voor. Nathaniel liet in de tweede helft zien dat hij fantastische schijnbewegingen in huis heeft, maar BVCB wist verdedigend wel de deur op slot te houden, waardoor ook de eindstand 4-0 was.  De toeschouwers hebben genoten van het vertoonde spel en zien de progressie iedere week terug op het veld. De tweede overwinning zal niet lang meer op zich laten wachten.