F2 wint zwaar duel in Alphen

24 september 2012 23:45

De F2 heeft in de bekercompetitie aansluiting bij de top gevonden na een zwaar bevochten 3-2 overwinning tegen de F1 van AVV Alphen.

Ondanks een uitgebreide instructie in de kleedkamer werden de Meerburgers in de beginfase van de wedstrijd overrompeld door een snel en fysiek sterk team van Alphen. De Alphenaren schoten uit de meest onmogelijke hoeken op het doel, maar Wouter wist zijn doel schoon te houden. Het was moeilijk om onder de druk uit te komen, maar de aanvallen die het trio Emma, Nout en Thomas opzetten waren wel bijzonder effectief! Emma tikte een voorzet van Nout binnen, en schoot even later ook de 0-2 bekeken in de rechterhoek.

In de tweede helft scoorde Alphen snel tegen, zodat de spanning meteen terug was. De nieuwe aanvallers Tijn en Viggo wisten dankzij hun snelheid toch druk te zetten op het doel van Alphen, terwijl verdedigers Luka, Wouter en Max van geen wijken wisten. Speciale vermelding voor Julian, die zijn directe tegenstander zowat opvrat. Aan de andere kant wist Nout een tegenstander af te schudden, waarna hij schitterend het overzicht behield en Thomas de bal gaf, die de 1-3 van dichtbij kon binnentikken. Emma (keeper in de tweede helft) moest nog een paar keer gestrekt om een tegentreffer te voorkomen, maar de 2-3 bleef op het scorebord. Geweldig gedaan mannen (en vrouw) van de F2!

Opstelling F2: Wouter Koeman, Luka Bouter, Max Piekaar, Julian Jansen; Tijn Hakkers, Thomas van der Aa, Viggo van der Wal, Emma van der Werf, Nout Tefij