Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

E3 beëindigt seizoen in stijl

E3 beëindigt seizoen in stijl

15 mei 2013 23:30


Meerburg E3 moest als afsluiting van het seizoen 2012-2013 een midweker spelen op Sportpark De Krom. Kenners weten dan gelijk dat v.v. Katwijk de tegenstander is in “Kattuk-Noord”.

Kort gemaaid gras, laag voorjaarszonnetje, zilte zeebries, kortom: een heerlijke ambiance om de 2e plek in de eindrangschikking veilig te stellen!

Katwijk – luidkeels aangemoedigd door een 8-tal moeders die allemaal nog even het haar in de bleek hadden laten zetten bij de plaatselijk coiffeur – kwam wederom fysiek sterk voor de dag. Onze helden lieten zich echter voor dit beladen duel niet uit het veld slaan. Rien en Rick hadden jongens scherp uit het kleedlokaal gekregen en gaandeweg de wedstrijd lieten de beide Finnen zien het schaven ook te beheersen. Meerburg greep direct het initiatief. Balletje net naast, balletje op de paal. Het ontbeerde ons eerst aan wat geluk in de afronding.

En dan een plotselinge uitbraak van Katwijk. Het zal toch niet? Jochem kraakt het schot. Nog 2 man van Katwijk vrij. Fantastische reflex van Robin die de bal uit het kruis plukt. En dan een razendsnelle spelhervatting van dezelfde Robin, en 5 seconden later ligt de bal aan de andere kant in het net door Kas! Ongeloof in het vissersdorp, want die hadden hun eigen inzet al geteld…

Na de rust een stevige wind in de rug. Het waren lange halen naar voren die het gevaar stichten, en Koos die zijn tegenstander tot wanhoop dreef met veel kap- en draaiwerk. Uiteindelijk scoorde Meerburg via een zeer beheerst uitgespeelde goal: vrije trap Finn, schot Yannick. De rebound is voor Kas die dreigt en daarmee de goalie het bos in stuurt, en vervolgens rustig breed tikt: 0-2 door Bengt.

Katwijk kwam aan het eind nog terug tot 1-2 en zorgde voor nog wat hachelijke momenten die bijna tot de gelijkmaker hadden geleid, maar zover kwam het niet meer.


Resumé:

Valse competitiestart in Voorschoten met na 5 minuten reeds een 4-0 achterstand. Maar daarna ging het bergopwaarts. Ondanks een kleerscheurtje af en toe werd er opgestoomd naar de uiteindelijke 2e plaats. Meerburg is de enige ploeg geweest die kampioen Quick Boys wist te verslaan.

Nog een statistiekje: de eerste duels met onze tegenstanders leverden 12 punten op; de returns in totaal 20. Dat toont wel de progressie die er is gemaakt. Het Technische Hart hield nog een mooi slotwoord voor de spelers en reikte snoepmedailles uit voor het mooie resultaat.En zoals wielrenners hun prestaties altijd te gelde maken in de wielercriteria, zo snakt iedere jeugdvoetballer na de competitie naar de toernooien. Gewoon, om in de provincie de kunsten te vertonen. Dat gaat wat worden mensen!

Marc

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!