E4 wint opnieuw

1 april 2012 9:30

Zaterdag moest Meerburg E4 voor de eerste keer in deze competitie aantreden tegen DOSR E2. Een van te voren moeilijk in te schatten ploeg. Weliswaar draaien zij niet mee in de top van de competitie, maar hebben ze een aantal goede resultatten behaald tegen de topteams.

Ondanks dat de leiders het gevaar van onderschatting hadden benoemd, leek het toch of daar sprake van was in het begin van de wedstrijd. De 2 ploegen gingen gelijk op, zonder dat er grote kansen uit ontstonden. Tot halverwege de eerste helft, toen een uitbraak van DOSR de bijna traditionele 1-0 achterstand voor de E4 opleverde. Hierdoor wakker geschud, kreeg Tjeerd twee goede kansen. Hij schoot de bal goed in, maar de keeper van DOSR redde tweemaal geweldig. Met deze stand werd de rust bereikt.

De tweede helft begon de E4 zeer sterk. Er werden meer duels gewonnen, de concentratie was terug en er werd beter overgespeeld. DOSR had nog een gevaarlijke uitbraak, maar doordat Niels goed zijn doel verkleinde, belande de bal op de paal.

Uiteindelijk was het verdediger Joost die de verdiende gelijkmaker op het bord zette. Met een geweldig afstandsschot in de kruising verraste hij de keeper. Dit doelpunt had het team nodig. Vol overtuiging ging het team voor de winst. Binnen 5 minuten scoorde Jip twee doelpunten, waardoor de 3 punten binnen waren. Thomas kopte nog de 4-1 binnen, wat de feestvreugde nog groter maakte.

De jongens van de E4 hebben weer hard gewerkt, en zagen dit beloond met een knappe overwinning. Nog 5 duels te gaan.....