Meerburg JO13-7 begint competitie met verlies en winst

7 november 2016 16:00

Meerburg JO13-7 is de competitie (7e klasse 01) met een nipte nederlaag, en daarna met een nipte overwinning begonnen. De ouverture vond op 29 oktober plaats in en tegen Rijnsburg, waar de mannen op het indrukwekkende hoofdveld met zijn grote tribune steeds op achterstand werden gezet, maar telkens weer aansluiting wisten te krijgen. Toch keek Meerburg halverwege tegen een 6-3 achterstand aan. Opgeven staat blijkbaar niet in hun woordenboek, en veerkracht wel, want vlak voor tijd kwamen ze toch weer terug tot 6-5 en konden ze net niet voor een sensatie zorgen. Met dit resultaat kon Meerburg met vertrouwen uitkijken naar het uitduel tegen RCL, dat zijn eerste wedstrijd tegen MMO winnend had afgesloten. In het herfstige Leiderdorp begon Meerburg voortvarend en scoorde verdiend 1-0. De jongens waren sterker maar wisten niet door te drukken, en kregen twee tegendoelpunten te verwerken. Was het gebrek aan concentratie? Het spel kreeg een slaperig karakter en de bal kwam nog slechts sporadisch op de helft van het opgeleefde RCL, dat vertrouwde tankte uit ieder gewonnen duel. Onverwacht wist Meerburg nog een treffer te maken, vlak voor rust: 2-2. Trainer Marcel Driessen moet in de rust een hartig woordje met de mannen hebben gesproken, want ze kwamen duidelijk scherper de kleedkamer uit. De spelverhouding kantelde iets, Meerburg deed weer mee, en een strak genomen corner van Benjamin Polvliet werd koelbloedig met het hoofd afgerond door Thymo van Keulen, een samenspel dat vorig jaar al identieke doelpunten opleverde. Meer kansen volgden, maar de bal verdween telkens naast het doel of in de handen van de grote Leiderdorpse keeper. RCL probeerde toch nog een punt te pakken en zorgde er voor dat Meerburg opgelucht ademhaalde bij het eindsignaal. Drie punten zijn binnen, en nu wacht koploper Abbenes, dat zaterdag 12 november om half negen ’s morgens op bezoek komt in Zoeterwoude-Rijndijk. Laten we hopen dat het geen ochtendmensen zijn.