-

Meerburg JO10-1JM

Hoofdklasse 5

18 januari 2020 11:30

Een nieuwe start van de voorjaarscompetitie en na de midweekse 8x8 overwinning bij Quick Boys mochten we vandaag wederom afreizen naar het pittoreske Katwijk om het daar op te nemen tegen de gelijknamige vereniging.

Katwijk JO10-2 is na twee succesvolle competitierondes in de 2e klasse en 1e klasse ‘beloond’ met een plekje in de Hoofdklasse en zoals we zelf maar al te goed weten, is dat op z’n zachtst gezegd ‘even wennen’. Zelf hadden ze ook al wat twijfels of dit niet iets te hoog gegrepen was en dat werd al snel bevestigd. Het was een ongelijke strijd vandaag.

Aanvankelijk zag het er nog niet zo uit, want beide ploegen begonnen nogal rommelig aan de wedstrijd en Meerburg kwam het eerste kwart nog niet toe aan het vertrouwde spelletje. Guus en Luuk hadden wel wat mooie acties in huis maar dit leidde nog niet tot de openingstreffer. Ook Katwijk kon geen vuist maken en zo eindigden we het eerste kwart met een bloedeloze 0-0.

Gelukkig hadden we vandaag succescoach Melinda meegenomen die met een donderspeech de jongens even op scherp zette. “Geen trucjes, voetballen!” Ruimte voor discussie was er niet echt en het tweede kwart schoten de jongens dan ook direct uit de startblokken. Danyel plukte een diepe bal van Semmy in één keer uit de lucht en ook Bo en Guus creëerden goede kansen voor zichzelf maar het doelpunt bleef nog even uit. De ban werd gebroken door Pepijn die bij de volgende Meerburg aanval goed positie koos en op aangeven van Danyel bij de tweede paal knap binnen tikte. Meerburg bleef gas geven en kwam niet veel later direct op een 0-2 voorsprong. De diepe bal van Semmy werd bijna nog onderschept door de enthousiast uitkomende keeper van Katwijk maar met een subtiel tikje was Danyel er langs en schoot de bal bijna vanaf de achterlijn met links in het lege doel. Wat een fenomenaal doelpunt!

Het was vast geen toeval dat op dat moment het zonnetje doorbrak en de supporters van Meerburg gingen er eens goed voor zitten. Heel lang hoefden ze niet te wachten op het volgende succes want ook het beproefde tiki taka recept werd weer even van stal gehaald. Spelverdeler Tjebbe speelde zich knap vrij, bediende Danyel op maat en die tekende voor zijn tweede assist van de dag. Guus maakte hem uiteindelijk door knap met links de bal tegendraads het doel in te werken, 0-3.

Deed Katwijk dan niets terug? Jawel, de oranjehemden probeerden het wel en kwamen zowaar één keer tot een goede schotkans die schitterend gepareerd werd door keeper Semmy. Verder kwamen ze er niet aan te pas en de volgende kans voor Meerburg was wel weer raak. Tjebbe vuurde op doel, de keeper redde ternauwernood maar liet de bal wel los waardoor Guus de bal in het dak van het doel kon schieten voor de 0-4. En nog voordat het fluitsignaal voor de rust klonk werden we nogmaals verwend met een doelpunt, dit keer door een foutje in de Katwijkse verdediging die met een eenvoudig intikkertje werd afgestraft door Danyel, 0-5.

Even limonade drinken en daarna weer vol gas richting het doel van de tegenstander. Semmy wist daar wel raad mee en schoot direct na de hervatting op de paal. Gelukkig reageerde Bo attent en zodoende konden we ook de 0-6 noteren. Die eerste set is binnen in elk geval.

Ook de 0-7 was weer een beauty, Bo bediende Semmy die vanaf rechts met een fabelachtig mooi stiftje in de verre hoek de hulpeloze keeper het nakijken gaf. Nog altijd was de honger naar meer goals niet gestild en het ‘kwart van Semmy’ werd steeds mooier. Nu was Tjebbe weer de aangever en kon Semmy ook zijn tweede van de middag aantekenen, 0-8 alweer.

Katwijk deed nog wel één keer iets terug door vanaf de rechterkant met links de bal fraai in de verre hoek te krullen maar verder was het Meerburg dat de klok sloeg. De galavoorstelling ging nog even door en het zoveelste driehoekje leverde opnieuw succes op, dit keer was Semmy de aangever die Bo in staat stelde om de 1-9 aan te tekenen.

Katwijk kreeg via de keeper nog één kans om de score wat draaglijker te maken maar met een geweldige reflex verwerkte keeper Pepijn zijn uittrap via de lat nipt tot corner. Verder onderscheidden ze zich door enkele gevaarlijk indraaiende hoekschoppen die ternauwernood gered konden worden door de Meerburg verdediging. Maar gescoord werd er gelukkig niet.

Aan de overkant trouwens wel. Tjebbe had nog een loepzuivere voorzet in huis bij de 1-10 van Semmy en het slotakkoord was voor Bo die niet zelfzuchtig was en de laatste goal van vandaag aan Luuk gunde voor de 1-11 eindstand.

Heel goed gespeeld jongens, we hebben weer enorm genoten van jullie voetbalshow en we staan in elk geval voor één week bovenaan in de Hoofdklasse. Een geweldige prestatie van onze topvoetballers van Meerburg JO10-1!