-

Forum Sport JO10-1

Hoofdklasse 2

2 november 2019 11:30

Daar zijn we weer. Na vijf overwinningen en slechts één nederlaag in de eerste competitieronde mochten we ons gaan opmaken voor een hernieuwde kennismaking met de hoofdklasse. Een puike prestatie en natuurlijk een terechte beloning voor de topvoetballers van Meerburg JO10-1.

De weergoden hadden ‘s ochtends nog een zondvloed over sportpark Meerburg uitgestort maar ons waren ze gelukkig wel weer gunstig gezind. Een schamel maar dapper zonnetje was ons deel dus de thermokleding kon lekker in de tas blijven.

Tegenstander van dienst was Forum Sport, dat klinkt een beetje als de sportafdeling van Thierry Baudet maar het betreft hier uiteraard de gerenommeerde voetbalvereniging uit Voorburg. Gelukkig hadden we de wandelschoenen meegenomen want voor de verandering mochten we aantreden op veld 4, waar het publiek in groten getale opgekomen was om onze helden aan het werk te zien.

Het begin van de wedstrijd was wat (te) voorzichtig en al snel bleek dat de tegenstander, met twee meiden in de gelederen, ook over een goed voetballende ploeg beschikte. Zij namen wat meer initiatief en creëerden voldoende kansen op de openingstreffer. Maar ze hadden even buiten keeper Pepijn gerekend. Met enkele fenomenale saves hield hij zijn ploeg op de been en moest in het eerste kwart slechts één keer capituleren, nota bene alleen door een eigen doelpunt die ongelukkig weggewerkt werd en tergend langzaam het doel in hobbelde. Kan gebeuren natuurlijk en gelukkig werd de achterstand snel gerepareerd door Semmy die in de zoemer met een mooie uithaal voor de 1-1 zorgde.

Het tweede kwart was de tegenstander de betere en kwam Meerburg er eigenlijk niet aan te pas. Na een snelle tegentreffer hadden we nog wel de gelijkmaker in huis, een mooie actie van Guus die zijn schot bij de tweede paal tot doelpunt gepromoveerd zag worden door Tjebbe. Maar daarna hadden we letterlijk en figuurlijk wat tegenwind. Forum Sport pakte weer een voorsprong en bouwde die, soms ietwat gelukkig maar zeker ook met goed combinatiespel, uit tot een 2-5 ruststand.

Zonde, eerst maar een beetje limonade drinken dan en overleggen wat er beter moet in de tweede helft. “Feller zijn, en beter samen spelen.” Goed gezien jongens, nu de praktijk nog. Die zag er helaas iets anders uit. Met lange halen gauw thuis ben je, zeker met de wind in de rug, wel snel aan de overkant maar meestal ging de bal uit of was het een makkelijke prooi voor de keeper. En als de tegenstander dan wél blijft voetballen, kijk je ineens tegen een tamelijk kansloze 2-7 achterstand aan. Gelukkig scoorde Danyel op aangeven van Pepijn nog een keer maar dit was toch niet helemaal wat we hadden afgesproken.

Nog maar eens proberen dan. In de time-out voor het laatste kwart gaven de coaches nog één keer aan wat er moest gebeuren. Voetballen dus en het liefst een beetje samen, dan kan je zelfs nog winnen. Ze keken ons wat ongelovig en een beetje meewarig aan maar blijkbaar was de boodschap wel aangekomen! Die laatste 12,5 minuut gebruikten ze voor een knappe inhaalrace die bijna nog drie punten opleverde. Het begon bij Bo die goed doorzette bij een scrimmage en de bal net voldoende over de lijn tikte, 4-7. Ook Guus was nog niet klaar met deze wedstrijd en toen de Voorburgse keeper de bal even losliet drukte hij succesvol af voor de 5-7.

Een ferme deuk in het zelfvertrouwen van de tegenstander die met wat paniekwissels trachtte de schade te herstellen. Dat lukte nauwelijks en voordat we twee keer met onze ogen geknipperd hadden, lag ook de 6-7 erin, door wederom Guus die eerst zijn directe tegenstander het bos in stuurde en daarna beheerst afrondde. Meerburg was beter, het regende kansen en als er dan eens een spaarzame uitval was, stond topkeeper Semmy op de goede plek om de ballen zijn doel uit te ranselen. De gelijkmaker hing in de lucht en met wat meer fortuin waren er ook nog een paar mooie afstandsschoten van Luuk en Pepijn ingevlogen.

Helaas mocht dat niet zo zijn vandaag en uiteindelijk bezegelde een counter het lot van Meerburg, 6-8. En nog een lucky voor de 6-9 eindstand. Maar wat hebben ze geknokt en vooral bij vlagen heel goed gevoetbald. Een prestatie om trots op te zijn en die zelfs complimenten opleverde van de Voorburgse coach. Net niet voldoende om te winnen dit keer maar dit biedt wel perspectief voor de komende wedstrijden.