-

Alphense Boys JO10-1

1e klasse 02

14 september 2019 10:30

Na een weekje rust mochten de toppers van JO10-1 vandaag aantreden tegen oude bekende Alphense Boys JO10-1. De mooie nazomer zorgde ervoor dat de jongens wederom konden kiezen uit de blauwe of witte outfit en dat bleek een eenvoudige keuze, meer dan de helft had het blauwe shirt met korte mouwen al aan en was klaar voor de eerste driepunter van het seizoen! Om dat te bewerkstelligen moesten de coaches vooraf wel nog even de puntjes op de i zetten. Werken voor elkaar, we doen het samen, simpel spelen. En vooral plezier hebben! Gelukkig waren we ditmaal wel compleet en konden we hopelijk vertrouwen op wat automatismen van vorig seizoen.

Na de warming-up onder aanvoering van Danyel en helemaal opgePept door de inmiddels vertrouwde Meerburg yell schoot Meerburg direct vanaf het fluitsignaal uit de startblokken. De bal ging soepel van voet tot voet en in de derde minuut leidde dit direct tot het mooiste doelpunt van de ochtend. Het voetballen in driehoekjes hadden de jongens goed onthouden en de aanval over veel schijven werd dan ook bekroond met een schitterende goal. Semmy gaf de eindpass en Danyel rondde fraai af, 1-0.

Welgeteld één minuut konden we genieten van deze voorsprong want de eerstvolgende aanval van Alphense Boys was ook direct raak. Keeper Luuk had zich vermoedelijk ingesteld op een hard schot maar kreeg in plaats daarvan een rollertje voorgeschoteld. Die had hij niet aan zien komen en tot ontzetting van de Meerburg aanhang rolde de bal tergend langzaam over de doellijn, 1-1.

Meerburg liet zich deze keer niet uit het veld slaan door zo’n tegenslag en ging door waar het gebleven was, goed voetballen, druk zetten op de tegenstander en doorgaans leidt dat vanzelf tot kansen. Zo ook nu, Danyel had een nuttige onderschepping en bediende Bo die de bal beheerst in de hoek plaatste voor de 2-1. En niet veel later nogmaals een goal van Bo die nu zelf zijn tegenstander de bal ontfutselde en ook de 3-1 aantekende.

Vlak voor de thee speelden we helaas ook nog een foute pass in de voeten van een Alphense Boy waardoor we met een 3-2 voorsprong gingen rusten, gelukkig wel met heerlijke limonade.

Het begin van de tweede helft is meestal een kantelpunt waarbij we altijd benadrukken dat ze scherp moeten beginnen maar ze even zo vaak slap de duels in gaan. Zo ook nu, in een vloek en een zucht was de voorsprong teniet gedaan. 3-3 door een knappe Alphense aanval en 3-4 door een klassieke foute inspeelpass van de keeper. Misschien moeten we de instructies in de rust maar eens achterwege laten..

Gelukkig toonde Meerburg dit keer wel veerkracht en onder de bezielende leiding van Pepijn werden ineens alle duels gewonnen. Guus liet zich gelden met een fraaie individuele actie voor de gelijkmaker en vlak daarna hadden we toch weer de voorsprong te pakken. Danyel won zijn duel, gaf de bal aan Luuk die goed inschoot. Nét niet goed genoeg want ternauwernood kon de keeper er nog bij. Maar gelukkig waren sommige instructies wél blijven hangen, één daarvan was: ‘meelopen voor de rebound’ en dat betekende de tweede van Guus voor de 5-4 voorsprong! Even later was de wedstrijd alsnog beslist. Semmy had nog een mooie assist in huis en Luuk schoot deze herkansing feilloos in, 6-4.

Daarna was de scherpte er wel een beetje af, niet alleen bij de jongens maar ook bij de spelbegeleider van dienst die nog een corner cadeau gaf aan de roodwitten uit Alphen. Zul je altijd zien dat daar ook direct uit gescoord wordt. Het was voor de statistieken, de 6-5 eindstand had zeker nog wat hoger kunnen uitvallen maar de overwinning was sowieso dik verdiend.

Tot slot nog een memorabel feitje, alle zeven penalty’s werden feilloos raak geschoten, een unicum in de historie van dit team.