2e klasse 1

9 februari 2019 16:00

Scheidsrechter

Kelvin Siera

Na een teleurstellende eerste helft van het seizoen hopen de meiden op de eerste speeldag van het tweede deel dat we die positief kunnen afsluiten. Tegen Koudekerk notabene. Twee wedstrijden waren al verplaatst dus eindelijk komen we weer aan spelen toe. Ook zijn we als elftal gehavend. Malia is geblesseerd aan haar voet, Sally nog steeds last van haar gebroken neus en Tara is de rest van het seizoen uitgeschakeld door een vervelende hoofdblessure. Het vertrek van een aantal speelsters maakt dat er nog maar 8 fitte speelsters zijn. We hopen natuurlijk op versterking maar dat laat nog op zich wachten. Gelukkig zijn de spelsters van de MO15-1 en MO17-2 ontzettend sportief om ons steeds uit de brand te helpen. Tessa, Annemarie, Vera, Ilse, Bente zijn meiden waar we bijna altijd op kunnen rekenen.

Zo ook de wedstrijd tegen Koudekerk die gedomineerd werd door de harde wind. In de eerste helft hadden wij de wind mee na een gelukkige toss maar ook de harde wind mee voetbalde niet fijn. Gelukkig kon voor rust het thuispubliek juichen bij het eerste doelpunt van Annemarie die de bal het doel in kon schieten na een fantastische voorzet van achteruit door Nikki. Meerburg oogt fitter en is op het veld sterker in balbezit maar spelen onrustig. De wil om te winnen brengt ook druk met zich mee. Aisha op het doel heeft last van de wind maar ziet de tegenstander niet op haar helft verschijnen. Het is alleen maar koud omdat ze stilstaat. De tweede helft zal Danjela zich als keeper melden in het doel.

Doordat Noor een strakke corner de 16 meter in schiet en Lisa hierop adequaat reageert kan ze de bal met een harde kopstoot de bal binnenkoppen tussen de doelpalen. Wij gingen als thuisploeg met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de onderbreking werd die score uiteindelijk niet meer uitgebouwd. De tweede helft bleef de tegenstander druk uitoefenen en uiteindelijk lukt het ze om de 2-1 te maken. De spanning was aanwezig al was het maar omdat de wedstrijd voor Meerburg net even te lang duurde. Iedereen aan de kant wacht op het bevrijdende eindsignaal. Tessa, Annemarie en Vera waren onvermoeibaar ondanks dat ze al een wedstrijd achter de rug hadden bij RCL. Ook Ilse en Bente waren weer op dreef.

De opstelling met een duidelijke as op het middenveld van achteruit gezien van Nikki, Lisa, Joy, Annemarie en Aisha met de half speelsters Noor en Kiki, Danjela en Bente voorin gaven de eerste wedstrijd het vertrouwen naar de komende wedstrijden. En ja zolang wij nog geblesseerde speelsters hebben zijn we blij met iedere ondersteuning van de andere meiden elftallen. Aankomende zaterdag staat
Siveo '60 MO17-1 - Meerburg MO17-1 uit op de kalender. Wij hopen op een paar meiden van de MO19-1 om ons te ondersteunen.