0 - 3

Meerburg MO17-1

2e klasse 1

6 april 2019 12:00

Meerburg heeft, na de pijnlijke nederlaag van vorige week zaterdag tegen Sivio, vanmorgen wel drie punten gepakt. Mooie doelpunten van Danjela, Annemarie en Noor zorgden op een ouderwets voetbalveld (met gras) voor een 3-0 overwinning bij RKDEO.

Fraaie treffers

Danjela tekende na 6 minuten spelen in een grijs en vochtig Nootdorp, waarbij beide ploegen slordig speelden en er veel fouten werden gemaakt, voor de fraaie openingstreffer. Nikki stuurde met een mooie pass Kiki diep, die op haar beurt weer met een strakke voorzet op maat Danjela vond en die het koelbloedig wist af te maken (0-1).

De grootste kans voor RKDEO was pas na rust, toen het een kwartier lang toch op de helft van Meerburg wist door te dringen. Maar ze wisten door miraculeus ingrijpen van Lisa niet bij het doel te geraken. De eerste helft zijn we al vergeten dus vandaar een korte reflectie van de tweede helft.

Na ruim een uur spelen schoot Annemarie de wedstrijd in het slot. Na een goed uitgespeelde tegenaanval die in een scrimmage binnen de zestien eindigde hield Annemarie het hoofd koel en schoot de bal van dichtbij in het doel. De rechterhoek van het doel van de tegenstanders werd door Noor tien minuten voor tijd gevonden na een prachtig afstandschot vanaf vijfentwintig meter de 3-0 maakte en zodoende Meerburg definitief de overwinning en drie punten bezorgde. De verdedigers Aisha, Nikki en Tessa konden om de beurt mee naar voren. Het was geen mooie wedstrijd met knap en uitgespeeld voetbal. De pass van Aisha was daar een mooi voorbeeld van. Die wilde de bal van achter wegwerken en tikte met haar linkervoet de bal voor haar rechtervoet weg net voor het moment dat ze met rechts wilde uithalen.

Loopacties die stranden zonder bal, corners die achter het doel verdwijnden, de buitenspeelders die steevast naar het drukke middenveld trokken door de honger naar de bal, posities in het veld heel flexibel werden geinterpreteerd, het onderlinge balverlies na elkaar in de weg te lopen, de wedstrijdbal die steeds maar in de sloot terecht kwam en de tegenstander die er alles aan heeft gedaan om er geen wedstrijd van de maken. Of lag het aan de oude melkpakken die gebruikt werden om in de rust de limonade uit te delen. Gelukkig was er niemand bij ons lactose gevoelig.

Volgende week Oegstgeest thuis, dan moeten de meiden echt diep gaan willen ze hier een overwinning van weten te maken maar wij vertrouwen erop dat we dan ons beste voetbal weer kunnen laten zien.