2e klasse 1

9 maart 2019 12:00

Scheidsrechter

Kelvin Siera

We gaan van start in een vliegende storm die hard over het veld blaast, wat voor beide teams zeer lastig voetballen is. Meerburg zetten de tegenstanders BSC '68 gelijk vast op hun eigen helft maar de harde wind maakt het extra moeilijk de bal de juiste snelheid te geven voor een pass of voorzet. Als een boemerang komt de bal net zo hard weer terug en zelfs de bal laag willen houden blijft een lastige opdracht. Ondanks de wind lukt het Lisa om de 1-0 binnen te tikken na een pass van Kiki.

We waren weer blij met de beide invallers Tessa en Annemarie die op de bank begonnen. Zij moesten na onze wedstrijd ook nog een wedstrijd met hun eigen team spelen dus de beide trainers hadden afgespoken om ze voorzichtig te laten beginnen. Roos heeft deze zaterdag 3 wedstrijden gekeept. Het was prettig voor haar dat ze weinig tot niets heeft hoeven doen anders dan de harde wind in het doel te trotseren. Diverse schoten op het doel van de tegenstander gingen net over, raakte de lat of verdween naast het doel. Ook een hoge voorzet van Belle kwam gewoon voor haar eigen benen weer op de grond. Het verwerken van de bal blijkt een lastige opgave gedurende de gehele wedstrijd maar...

Negen minuten later wordt Joy door Danjela aangespeelt en Joy is op snelheid haar verdedigers kwijt en de keeper komt uit haar doel en Joy schopt de bal langs de keeper heen in de hoek en het is 0-2 wat tevens de ruststand is. De keepster van BSC '68 staat ook een geweldige 1e helft te keepen en beperkt de schade. In de rust positieve woorden en de verwachting dat met de wind in de rug we bij de tegenstander ze nog op een paar extra doelpunten konden trakteren. Maar na de rust hebben wij het moeilijker dan de eerste helft vanwege de harde wind en komen de tegenstanders af en toe gevaarlijk voor ons doel maar zonder resultaat.

Achterin met Nikki, Aisha en Belle en Malia (wissels) komen de tegenstanders nauwelijks aan bod in onze eigen zestien. Noor tracht steeds buitenlangs voorbij te komen maar wordt regelmatig gedwongen om naar binnen te snijden. Het is druk op het middenveld en vaak is balverlies aan beide kanten het resultaat. Sally was op links regelmatig gevaarlijk voor het doel maar kon het niet afmaken. Ook Danjela werd door twee tegenstanders steeds bewaakt en het was lastig met de harde wind om mooie acties te maken. Annemarie kreeg door een voorzet van Kiki de bal voor het juiste been en stifte de keeper zeer relaxt uit en maakte de 3-0 wat ook de eindstand bleef.

Op basis van de stand van de tegenstanders in de competitie leek het dat er meer in zou zitten en mogelijk onder normale weersomstandigheden hadden wij ook meer tot voetbal kunnen komen maar het kwam er niet uit of zat er niet in. Alle meiden in het elftal hebben wel (ondanks de omstandigheden) zich voor 100% gegeven. In de eerste helft van de competitie was de conditie nog regelmatig de spelbreker nu sneden ze de hele wedstrijd door de harde wind heen en waren constant in beweging.