Datum

16 maart 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Wederom speelt de wind een (hoofd) rol in de wedstrijd. De wind blaast hard vanaf de zijlijn van het veld. Hierdoor wordt het meest gevoetbald op de rechterwijze van het veld. Dankzij Annemarie, Tessa en Vera hebben wij genoeg speelsters om het duel aan te gaan. In begin is het de tegenstander aftasten en plaagstootjes uitdelen. Iedere hoge bal gaat met een curve altijd een ongewenste kant op. Zelfs de bal uit willen schieten voor een tegenstander met blessure leidt tot hilariteit aan de kant. Na 7 minuten is het Vera die vanuit een pass van de rechtshalf Kiki de bal in haar voeten gespeeld krijgt. Na een passeerbeweging was het de bal eenvoudig in het net werken. Het niveauverschil begint zich ook te openbaren. Het voetballende spel is van Meerburg en Kagia heeft in de duels het nakijken.

Noor was in het doel geloot maar heeft nauwelijks iets te doen gehad omdat het spel zich op de helft van de tegenstander afspeelde. Meerburg had de druk er vanaf het begin op en door voorin druk te houden was het lastig voor de meiden van Kagia. Joy maakte na de pass van Vera de 0-2. Snel gevolgd door de dribbelactie buiten de 16 meter van Danjela. Na het passeren van drie tegenstanders wist ze de bal in de korte hoek in het doel achter te laten 0-3. Kagia is een aantal malen voorbij de middenlijn geweest meer op geen enkel moment gevaarlijk. Door een afzwaaiende bal van een van de verdedigers van Kagia die bloedsnel door Danjela werd onderschept kon ze de bal eenvoudig langs de keeper spelen 0-4 was het resultaat. Bij een loopactie van Danjela die Kiki tijdig zag werd ze aangespeeld kon Danjela ook gemakkelijk 0-5 maken.

Er waren wat posities aangepast omdat Lisa en Sally er vandaag niet bij konden zijn. De plek van Lisa werd waargenomen door Belle en dat deed ze heel verdienstelijk. Ook omdat Noor op het doel stond was de linkshalf positie ingevuld door Malia die een paar keer goed haar tegenstander voorbij wist te rennen met de bal. Aisha en Tessa hadden samen met Nikki het redelijk gemakkelijk achterin en de bal werd spelend naar voren weggewerkt. Toen floot de scheidrechter af voor de rust en konden we uitgewaaid de kleedkamer opzoeken.

In de rust was Nikki op het doel geloot en kon Noor haar linkshalf plek weer innemen. Daardoor verschoof Malia naar de rechtshalf positie. Joy op eigen initiatief nam de plek van laatste man en Kiki verschoof naar het middenveld. Het ontbreken van de wissels bleek in deze wedstrijd geen probleem. De tegenstanders kwamen uit de rust met 10 speelsters. Na kort overleg tussen de coaches van beide elftallen is besloten om de 10 tegen 11 te blijven handhaven. De tweede helft had veel van de eerste en ook daar was de wind op momenten bepalend. Niet voor de stand maar wel op de wijze waarop werd gevoetbald. Annemarie krijg wat meer ruimte op het veld en heeft diverse pogingen naast of op de paal zien belanden. Danjela kreeg de bal van recht aangespeeld door Vera en kon daardoor de 0-6 maken.

Malia kwam aan de rechterkant vrij en nam de bal mee het zestien meter gebied in en schoot op het doel. De lat was echter de spelbreker maar doordat deze voor de voeten van Danjela viel aarzelde ze geen moment en schoot de 0-7 in. De wind bleef actief en iedereen vond het ook wel prima zo. Tot het afstandsschot van Aisha die door de keeper werd tegengehouden wist wederom Danjela deze in de netten te schieten 0-8. Dit was ook de eindstand in een hele sportieve wedstrijd. Wederom werd een doelpunt van Annemarie niet goedgekeurd, nu omdat de keeper de bal niet vasthad maar volgens de scheidsrechter wel. Ook deze keuren wij wel goed.

Kijkende naar de foto's van de wedstrijd kunnen we concluderen dat het elftal ook echt een elftal aan het worden is. Samen verliezen in het eerste deel van het seizoen en samen winnen in het tweede deel. En zeg nou zelf. Plezier is het belangrijkste en met een wedstrijd winnen heb je net even wat meer plezier. Meiden jullie waren weer geweldig.