Meerburg JO9-1

Hoofdklasse E

16 februari 2019 10:30

Opstelling Meerburg JO9-1

Op deze schitterende lentedag in februari mochten wij vandaag op een zonovergoten sportpark de Bloemerd aantreden tegen onze vrienden van RCL. Ze waren zo vriendelijk geweest om de wedstrijd om 10.30u in te plannen waardoor onze jongens nog een beetje konden uitslapen na de geweldige avond bij ADO Den Haag - PEC Zwolle.

Toch zaten hier en daar de oogjes nog een beetje dicht en kwamen we, mede door het goede spel van RCL, in de eerste helft nauwelijks aan voetballen toe. De tegenstander zette steeds vroeg druk en waar we normaal gesproken prima in staat zijn om daar onderuit te voetballen,  lukte dat nu niet en grossierden we in balverlies.

In het eerste kwart hield keeper Luuk ons nog wel op de been met enkele katachtige reddingen maar in het tweede kwart werd het pleit alsnog beslecht. Het werd 1-0 door een intikker van dichtbij en 2-0 door een schitterend afstandsschot in het dak van het doel die zelfs Luuk te machtig was.

De limonade smaakte goed en toen de debuterende (en prima leidende) spelbegeleider floot voor de tweede helft was het vertrouwen in een goede afloop nog zeker aanwezig. Zeker als het nu wel zou lukken om het eigen spel te kunnen spelen. Echter, drie keer balverlies kort na elkaar leverde evenzovele doelpunten op en zo tilde RCL de score binnen enkele minuten van 2-0 naar 5-0. Dan is de wedstrijd gespeeld en wat is het dan bewonderenswaardig dat hierdoor de koppies toch niet omlaag gingen. Sterker nog, de jongens bleven knokken en konden uiteindelijk toch nog laten zien dat ze best een aardig potje kunnen voetballen.

Eerst was het Danyel die een doelpunt verdiende maar zijn knappe schot ternauwernood van de lijn gehaald zag worden maar vlak daarna kregen we toch loon naar werken. Het was Luuk die op rechts goed doorzette, de bal van zijn tegenstander afsnoepte en een goede wedstrijd bekroonde met een prima doelpunt. Tussendoor maakte RCL met een kopbal uit een corner de 6-1 en daarna was het de beurt aan Pepijn en Guus om zich te laten gelden, eerstgenoemde speelde zich goed vrij op het middenveld en vond met een schitterende pass Guus die netjes bij de tweede paal afrondde, 6-2.

We kwamen zelfs nog terug tot 6-3, uit een corner waarbij Guus dit keer de aangever was en Semmy met een vlammend schot de keeper van RCL verschalkte. Maar het slotakkoord was weer voor RCL, hun rechtsbuiten bepaalde de eindstand met een mooi schot op 7-3, een verdiende overwinning voor de Leiderdorpers.

Op voetbalgebied blijft de lente dus nog even uit, laten we hopen dat in de eerste wedstrijd na de voorjaarsvakantie tegen Valken ‘68 het zonnetje wel voor ons gaat schijnen.