2 - 4

Meerburg MO17-1

1e klasse 2

8 december 2018 12:15

In een sombere, regenachtig Gouda begon de thuisploeg fel aan de wedstrijd, maar was de spanning de eerste 10 minuten om te snijden. Meerburg speelde gespannen en kregen wel links en rechts best wat kansjes, al ontbrak het vaak aan scherpte bij de eindpass. Daar kwam nog bovenop dat de kansen die wel goed werden uitgespeeld het doel miste of een prooi waren voor de uitstekend keeper van Gouda in de eerste helft. Meerburg speelde ook tegen de wind in en de bal had soms een eigen leven.

Gouda schotelde haar publiek ondertussen veel strijd voor en loerde op snelle uitbraken om Meerburg pijn te doen. Het was met dit recept bijna succesvol. Toch was het Meerburg die het eerste doelpunt wist te maken. Malia met een ren actie richting de zestien schoot de bal laag langs de keeper het doel in. We staan voor en dat hadden we ook nodig. De spanning van de eerste 10 minuten waren nu wel verminderd en het ging twee kanten op. In de slotfase van de eerste helft zag Gouda met een als voorzet bedoelde bal op de lat belanden. En in de rebound wisten ze te scoren en maakte gelijkspel net voor de rust. Het waren evenwel spaarzame aanvallende succesjes voor de Goudenaren, want Meerburg voerde absoluut de boventoon.

Toch wandelden de Meerburg meiden wat gefrustreerd richting kleedkamer bij het ingaan van de rust. Na een korte evaluatie met alle meiden begon Meerburg de tweede helft met de wind in de rug aan de tweede helft. Na een moeizaam eerste kwartier in de tweede helft leek Meerburg zich binnen vijf minuten naar veilige haven te voetballen. Eerst was er Danjela, die met een heerlijk schot de doelman passeerde. Dus de voorsprong voor de bezoekers was echter wel een feit en nog geen vijf minuten later kreeg Meerburg dé kans om de score te verdubbelen, toen Bente haar schot op het doel afgeketst zag worden door een tegenstander.

Even later kon de buitenspeler van Gouda ook alsnog juichen, toen zij met een simpele beweging onze Jennifer op het doel verschalkte. Een mooie actie dat moest gezegd worden. Het stond dus 2-2 gelijkspel.

Door een betere conditie en meer wilskracht kon Meerburg binnen een enerverende fase in de wedstrijd zich voorbij de tegenstander schieten. In de kluts voor het doel wist Malia wederom te scoren en schoot de bal in het net. Kort na de 2-3 bracht Gouda de spanning bijna direct terug maar de aansluitingstreffer van Gouda bleef gelukkig uit en in het laatste kwartier van de wedstrijd werd duidelijk dat Meerburg zich de kaas niet van het brood zou laten eten, want vijf minuten nadat de spanning terugkeerde boorde na een geweldige voorzet van Kiki, Danjela alle Goudse hoop definitief de grond in.

Een flitsend uitgespeelde actie na de voorzet en een hard schot in het doel net onder de lat bekroonde Meerburg met deze treffer de enorme gegeven inzet met een gewonnen wedstrijd. Meerburg bleef gretig naar de overwinning en heeft niet opgegeven. Achterin stond het als een huis ook door de inzet van zowel Maaike en Femke. Door het regelmatig te wisselen, gedwongen of niet konden de meiden steeds even tot rust komen. Alle meiden hebben op eigen kracht weer eens een overwinning naar zich toegetrokken. De eerste 4 punten zijn nu binnen en we zijn van de laatste plek af. Ook heel fijn.