Meerburg JO15-2 verliest opnieuw in uitwedstrijd

2 - 0

Meerburg JO15-2

2e klasse 6

1 december 2018 14:00

NOOTDORP - Het wil de laatste weken niet zo vlotten met Meerburg JO15-2 in uitwedstrijden. Zaterdag leed de formatie van de trainers Folkert van der Linden en Simon Olders een nederlaag bij RKDEO. In Nootdorp won de thuisclub met 2-0.

Meerburg was met de nodige verwachtingen vertrokken. Folkert: ,,Vorige week hadden we met goed spel een gelijkspel behaald. Er was duidelijke sprake van een stijgende lijn. Helaas hebben we die niet kunnen doortrekken.’’

Simon: ,,Wat wij deden is wat ik noem ‘alibi-verdedigen’. We doen wel net of we verdedigen, maar grijpen onvoldoende in. Daardoor veroverden we veel te weinig de bal. In de vertrouwde omgeving van de training gaat dit veel beter. In de wedstrijd sluipt er toch nog wat angst in. Daar moeten de jongens overheen.’’

Wel werd er hard gewerkt en viel de tweede treffer pas in de laatste minuut. Folkert: ,,Achterin hebben we maar heel weinig weggegeven en lang stand gehouden. We krijgen alleen twee doelpunten tegen uit een hoekschop.’’ Simon: ,,Daar moeten we wel bij zeggen dat we er in de tweede helft niet echt meer uitkwamen. Het was een kwestie van tegenhouden.’’

In de openingsfase was Meerburg nog wel iets beter, in het verdere verloop van de eerste helft was er sprake van gelijkwaardigheid. Veel kansen deden zich niet voor. Na de hervatting, met wind tegen, kwam Meerburg flink in de verdrukking. De aanvallers werden nauwelijks nog bereikt en stonden, zoals dat heet, op een eiland.