FC Oegstgeest MO17-2

1'

Groep 1 13

1 september 2018 12:00

Marcel van Dalen en Marco van Dam besloten hun elftal aan te passen aan de 4-3-3-formatie van FC Oegstgeest en begonnen de wedstrijd met vijf verdedigers in een 1-3-5-2 formatie. Bij Meerburg was er voor iedereen een basisplek en zat de invaller van de MO17-2 op de bank. De dominantie op het middenveld was de eerste 30 minuten direct zichtbaar, door het positiespel van de middenvelders met Kiki van Houte, Danjela van Dam en Joy Plezier konden de links en rechtshalf Belle Hoorn en Noortje Borst in stelling worden gebracht. Ook de debutanten Sally El Houari en Tesse de Vries en Malia Kamperveen pakte het spel goed op. De tegenstander FC Oegstgeest is geen moment in of om de zestienmeter gekomen en iedere doorbraak werd door Lisa Kramer, Nikki Zevenhoven en Malia Kamperveen vakkundig afgeslagen. Ook Roos van Leeuwen in het doel, de inhuurkracht van de MO15-1, speelde keurig mee en er werd regelmatig vanuit achterin opgebouwd. Noortje Borst zou een eerste echte mogelijkheid krijgen bij een vrije trap maar raakte de bal niet goed. Het duel werd halverwege even onderbroken om snel wat water te kunnen drinken. Het was behoorlijk warm en de eerste wedstrijd na de zomervakantie is altijd afzien.

Tessa de Vries tekende voor het eerste gevaar linksvoor en zag de tegenstander redding brengen bij haar voorzet. De druk vanuit het middenveld bleef en in een rommelige tweede deel van de eerste helft brak Noortje Borst na 35 minuten de wedstrijd open door de bal strak in het doel te schieten. Kiki van Houte gaf vanaf de rechterflank de voorzet en in eerste instantie kon de verdediging nog redding brengen, maar Noortje Borst in de rebound kon de bal binnen schieten: 1-0.

Danjela van Dam trof kort na de openingstreffer de lat met een prachtig trap op het doel. Grote kansen in het vervolg van de eerste helft bleven uit, waar pogingen van Sally El Houari en Belle Hoorn ondanks enorme inzet niks meer opleverden.

De tweede helft begon met speldenprikjes van beide kanten, waar de eerste grote kans vanuit een vrije trap kwam maar de keeper wist de bal goed te verwerken. Joy Plezier ging de één-twee aan met Malia Kamperveen en wist tot in de 16 meter door te dringen maar verloor de bal door de twee verdedigers die haar bijna omver liepen. Waar Noortje Borst en Malia Kamperveen aanvallend hun waarde bewezen voor Meerburg, deden zij dat verdedigend ook. Beide haalden een keer de bal vlak voor de aanvallers van FC Oegstgeest weg na diverse keren schieten richting de zestien van Meerburg.

Ondanks de aanvallende intenties van Meerburg en zichtbaar vermoeid door gebrek aan conditie na de vakantie en de warme omstandigheden kwam de tegenstander in de slotfase van de wedstrijd niet meer gevaarlijk voor de goal. Met nog 5 minuten op de klok werd het elftal tot rust gemaand, moesten de links en rechts half de drie verdedigers achterin versterken waardoor 1-5-3-2 ontstond om de 1-0 vast te houden. Met veel plezier en enthousiasme werd uiteindelijk (gepast) de overwinning gevierd. Iedereen was het er wel overeens dat er aan de conditie nog wel gewerkt moest worden maar voor deze oefenwedstrijd (beker) was het meer dan voldoende.