Meerburg MO17-1 heeft zaterdagmiddag op stabiele wijze drie punten overgehouden aan het bezoek aan Die haghe.

Die Haghe MO17-2

0 - 4

Meerburg MO17-1

20'
35'
Joy Plezier (intikker)
60'
Assist: Lisa Kramer
70'

Groep 1 13

8 september 2018 14:30

De eerste grote kans was er voor Meerburg, maar Danjela van Dam liet de bal per ongeluk van haar voet stuiten en Tessa de Vries kon de bal niet controleren en afmaken want zij was wel keurig doorgelopen tot aan de achterlijn. De keeper van Die Haghe voorkwam een aantal malen een treffer door schoten van Noortje Borst, de invaller Bente de Graaf en Joy Plezier van de lijn de halen. Nou waren de eerste schoten op het doel ook van wat mindere kwaliteit door haastig spel van Meerburg. De druk stond er vanaf de eerste minuut op bij Die Haghe en daar wisten ze de eerste 25 minuten ook niet onder vandaan de komen. Malia Kamperveen stond haar mannetje met hard werken en soms een schijnbeweging. Die Haghe werd echter langzaam sterker en een tegendoelpunt had zo maar kunnen vallen. Tot de middenvelder Kiki van Houte de bal kreeg buiten de 16 meter, de bal goed klaar legt voor haar rechtervoet en schiet de bal snoeihard in een rechte lijn net onder de lat buiten het bereik van de keeper. Het doelpunt valt en wordt uitbundig gevierd.

De kop is eraf. Meerburg ging vanaf dat moment rustiger spelen. Het spel was voornamelijk op de helft van de tegenstander. Ook de eerdere reddingen door de ingehuurde keepster Aisha van der Drift bracht vertrouwen bij het elftal. Na een interventie achterin komt vanuit achteruit  Nikki Zevenhoven doorgelopen richting Joy Plezier die de bal puntgaaf kreeg aangespeelt. Joy Plezier nam deze geweldig aan en met een aantal onnavolgbare schijnbewegingen komt ze voor de keeper met twee tegenstander in haar nek en legt de bal tegen te touwen, de twee nul voor Meerburg is een feit. Al die tijd was Bente van der Graaf aan de rechterkant constant gevaarlijk maar dit leidde niet tot een doelpunt. Maar er was dreiging genoeg. Verdedigend stond het als een huis en met de tijdelijke aanwinst Ilse Adriaans bleef het achterin onder controle. Kort na weer een aanval van Meerburg richting de keeper van Die Haghe werd het rust.

Na rust zette de aanvoerder Noortje Borst de ploeg weer op scherp. De twee nul voor is een comfortabele uitgangspositie maar de tegenstander was ook goed uit de kleedkamer gekomen. Ze wilde het spel gaan maken maar liepen steeds tegen een muur van middenvelders aan die op hun beurt de ingevallen Sally El Houari en Tessa de Vries wegstuurden met voorzetten. De inval beurt van Lewis Aarden, kwam na een paar ongemakkelijke minuten, ook tot zijn recht. Als voorstopper was ze duidelijk in het veld aanwezig. Ze had de eerste helft op de bank gezeten dus was gretig om in te vallen. Ook de diverse corners vanuit Meerburg waren gevaarlijk. Binnen 15 minuten stond de druk er weer vol op en bij een strakke voorzet vanuit Lisa Kramer vanaf het middenveld werd Tessa de Vries weggestuurd en na een goede sprint richting de zestien maakte zij koeltjes het derde doelpunt. Na diverse keren te hebben gewisseld, ook na de bloedneus van Ilse Adriaans, door een ellenboog stoot van de tegenstander, kwam het spel even kort stil te liggen. Gauw wat drinken en even weer op adem komen. Loopt Ilse Adriaans vanuit de linksachter positie bloedend het veld af en met de vraag van de coach Marcel van Dalen of het wel gaat zegt ze, jawel hoor dit ben ik gewend. Marco van Dam en Marcel van Dalen kijken elkaar aan en schieten in de lach.

Het werd echter al gauw duidelijk dat de tegenstander harder en feller ging spelen en ze kwamen een aantal keer gevaarlijk door met Kiki van Houte als eindpunt in het doel. De aanvallen werden professioneel achterin afgeslagen en van achteruit voetballend naar voren werd de druk weer opgevoerd. Dit was voor Meerburg wel het signaal om nog een keer druk te zetten op de tegenstanders. En dat resulteerde weer in verschillende mogelijkheden. De keepster van Die Haghe maakte een paar prachtige reddingen en hield haar ploeg vervolgens op de been tot de 28 ste minuut in de tweede helft. Joy Plezier pakt de bal op het middenveld op en als een soort Jens Toornstra bij Feyenoord loopt ze door de verdedigende linies heen met een uitstekende reflex aan de bal en scoort van dichtbij de vier nul tussen de palen. Nu was het een kwestie van gecontroleerd de wedstrijd uitspelen. De middenvelders lieten zich zakken en samen met de achterhoede is de tegenstander niet meer gevaarlijk geweest. Zelfs de hulp van de scheidsrechter heeft het verschil voor Die Haghe niet kunnen maken. Meerburg was simpelweg een maatje te groot.