HVV Hercules Den Haag JO13-1

1e klasse 3 promotie-poule

10 maart 2018 8:30

Kort na de aftrap lijkt het alsof nog niet iedereen scherp is. Meteen bij de eerste kans van HVV Hercules Den Haag ligt de bal al in het doel. Een onverwachte schietkans wordt direct benut. Meteen achter tegen een team dat dit seizoen nog niet weet wat verliezen is.

Meerburg pakt met nog een hele wedstrijd voor zich de draad op en begint met voetballen. Bij een mooie onderschepping op middenveld, komt een diepe pass bij Thierry op links. Hij speelt zichzelf vrij en geeft mooie voorzet die Billy Bob met de voet van dichtbij bij de tweede paal kan intikken. In de achtste minuut staat het al 1-1.

Kort daarna is het weer Thierry die goed doorgaat naar achterlijn en laag voorgeeft. Bij het duel bij eerste paal wordt helaas afgefloten voor een overtreding door Meerburg, want afvallende bal wordt strak ingeschoten door Sam in de kruising. Afgekeurd!

Nu wordt de bal aan de andere kant diep gegeven.  Het lijkt een makkelijke terugspeelbal te worden naar Ted maar die krijgt de bal ruim voor zich. Ted raakt de bal verkeerd bij het wegtrappen. Hierdoor kan Hercules bij de tweede paal vrij de 1-2 inschieten na een kwartier spelen.

Op het middenveld en bij het zestienmetergebied worden stevige duels uitgevochten dus af en toe is er een blessurebehandeling nodig. Hercules houdt tot de rust de druk er op en Meerburg komt er bijna niet uit.  De rust is een prettige onderbreking voor Meerburg.

In de tweede helft gaat het spel gelijk op. Na 10 minuten zijn er nog geen spannende momenten geweest voor een doel. Een aanvallende wissel met Thomas dichter tegen Billy Bob aan lijkt voor Meerburg het sein om de druk op te voeren. Een eerste diepe pass van Sven door het midden mist Sam net. In de volgende aanval komt een tweede diepe pass van Sven.

Deze mooie steekbal op Sam komt goed aan. Sam schiet de bal mooi en slim met een lob over de uitkomende keeper voor de gelijkmaker: 2-2!  Daarna zijn er nog een paar kansen over-en-weer, waaruit niet wordt gescoord. En fluit de uitstekend leidende Simon Olders af voor een verdiend gelijkspel voor beide teams.

Robin van der Schuyt - Report MBO13-1