Meerburg JO15-2 laat kansen op zege onbenut

2 - 0

Meerburg JO15-2

Onder 15, JO15-2, 2e klasse 09

11 november 2017 13:00

LEIDSCHENDAM – Meerburg JO15-2 is het niet gelukt in het degradatieduel met RKOVV JO15-2 punten te halen. Na een goede start ging het na de hervatting minder met de mannen van coach Rutger Opdam, wat leidde tot de nederlaag van 2-0. De tegentreffers waren hoogst ongelukkig. Het zit de C2 momenteel niet mee.

,,We wisten dat zij niet veel scoren, maar ook weinig tegen krijgen,’’, zei Rutger naderhand. ,,Daar waren we op ingesteld. Veel kansen hebben zij ook niet gehad, maar in twee gevallen hebben wij het ze iets te gemakkelijk gemaakt. Voorin lagen er bij ons wel wat mogelijkheden, maar daar hebben we onvoldoende van geprofiteerd.’’

Desondanks was Meerburg de eerste helft gewoon beter. Rutger: ,,We speelden voornamelijk op hun helft en kregen ook wel kansen. We hadden afstand moeten nemen. Dat we verloren kwam echter vooral door de terugval in de tweede helft. Daarin zijn we eigenlijk bijna niet meer aan voetballen toegekomen.’’

Na de kleine en onverdiende nederlaag een week eerder bij het hooggeklasseerde HVV was het vertrouwen bij Meerburg toegenomen. Dat leidde in Leidschendam meteen tot een overwicht.  Kansen waren er voor Kadir Sahin, die net naast schoot, en Rens Hop die zijn inzet zag geblokt.

In extra tijd van het eerste deel kreeg Meerburg echter een strafschop tegen, die buiten bereikt van doelman Lars Dofferhof zoals dat heet onberispelijk werd ingeschoten. ,,Dat was een klap’’, zei Rutger. Een misverstand achterin leidde in de tweede helft tot de 2-0. ,,Onnodig. Hier gaan we van de week nog even over praten’’, aldus de trainer.

Bij Meerburg ontbrak in die fase het overzicht. Slechts sporadisch waren er kansjes. Een goed schot van Marius McAllister werd gestopt door de Leidschendamse doelman, die ook attent was op de rebound van Quassim Meqor.