5 - 0

SJZ JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-6, 5e klasse 02

27 januari 2017 19:00

Bij Meerburg loopt op vrijdagavonden de KNVB scheidsrechterscursus. Voor het praktijkdeel zijn wedstrijden nodig en daarom speelde Meerburg JO15-6 de derby tegen SJZ op vrijdagavond. Eerder in de competitie was de uitwedstrijd met 4-1 verloren en SJZ kwam als koploper naar de Rijndijk.

Vooraf waren er zorgen. Willem was al de hele week ziek, Jonathan was van zijn fiets gevallen, Tico tegen een muurtje gebotst, Edsard in het buitenland en Jip ook afwezig. Daarom vielen Jesse en Senne in. Daarnaast was er ook nog een incidentje met de wastas, wat soepel door Alex werd opgelost. En zo stonden we toch nog dik op tijd op veld 1 voor de gebruikelijke warming-up.

Een avondwedstrijd heeft altijd iets bijzonders, er waren veel ouders, een heleboel scheidsrechters en de spelers van Meerburg hadden er zin in. Vanaf het begin werd SJZ op eigen helft onder druk gezet. Waar we in de uitwedstrijd heel veel moeite hadden met de snelle buitenspelers van SJZ, hadden onze backs Senne en Duke hun mannetje in hun broekzak. En door het centrum had SJZ al helemaal niets in te brengen bij Jesse en afwisselend Hugo en Mika.

Omdat SJZ eigenlijk de hele wedstrijd niets anders deed dan een lange bal spelen, was SJZ op één momentje in de eerste helft na niet gevaarlijk. Maar op het moment dat SJZ er door kwam, was keeper Quinten alert en pakte één-op-één de bal van de spits van SJZ.

Ondertussen was Meerburg heer en meester op het veld. Zoals Sam en het zei: “het is lekker voetballen als zo’n sterke verdediging achter je hebt”. Robin was op links sneller dan zijn tegenstander, Willem kon ondanks de aflopende griep toch een paar minuten mee doen en ook Jonathan was op het middenveld beter dan zijn tegenstander.

Voorin speelde Guus de wedstrijd van zijn leven. Als rechtsbuiten ging hij op alle manieren langs zijn tegenstander en na afloop waren meerdere handen nodig om te tellen hoe vaak de linksback van SJZ door zijn benen gespeeld was. Alleen de doelpunten bleven lang uit. Thijs schoot eerst op de paal en Jurre en Pjotr kwamen een paar keer net een stapje te kort om voorlangs schietende ballen erin te lopen. Uiteindelijk was het Thijs die uit de draai voor rust de 1-0 laag langs de keeper schoot.

Na de limonade veranderde het wedstrijdbeeld niet. Meerburg bleef de controle houden, maar de 2-0 bleef lang uit. Een eerste vrije trap van Jesse werd door de keeper uit het doel getikt en een tweede vrije trap van Hugo landde buiten bereik van de keeper op de lat. Dat was het moment dat Guus echt los kwam en binnen een paar minuten drie keer zijn tegenstander eruit liep en alleen voor de keeper de bal beheerst in het doel schoot. Uiteindelijk kopte Jurre na weer een goede vrije trap van Hugo de 5-0 eindstand op het scorebord.

Wat ons betreft was de avondwedstrijd geslaagd en waren alle scheidsrechters perfect. Maar de cursusbegeleider van de KNVB zal vast nog wel een paar tips hebben.