Datum

12 november 2016 9:45

Accommodatie

Onbekend

Met twee klinkende overwinningen op zak reisde Abbenes JO13-1 met vertrouwen af naar Zoeterwoude-Rijndijk, natuurlijk om daar de koppositie te verdedigen en uit te bouwen. Een uur later keerden ze enigszins verbouwereerd met een eerste nederlaag op zak huiswaarts. De Meerburgers toonden geen enkel ontzag en namen in de eerste helft voortvarend het initiatief. Uit geconcentreerd en efficiënt samenspel ontstonden diverse kansen, en na een bal op de lat wist Thymo van Keulen met zijn linkervoet een prachtige voorzet succesvol af te ronden: 1-0. Een verdiende voorsprong! Na rust sloop lichte twijfel in de ploeg, werd de aanval moeilijker bereikt en kreeg Abbenes weer hoop door een doelpunt dat uit het niets leekt te vallen. Wat kansen van de mannen en vrouwen uit de Haarlemmermeer werden onschadelijk gemaakt door de Meerburgse verdediging en keeper Maas van Osnabrugge, die na een blessureperiode weer onder de lat stond, maar Abbenes’ aanval stond niet op scherp. Meerburg herpakte zich en drong aan middels felle aanvallen op het doel van de tegenstander, en 2-1 kan niet meer uitblijven,  en een snelle rush van Luuk Krijger werd eenvoudig afgerond door wederom Thymo van Keulen. In de laatste minuut wist Abbenes toch nog bijna te scoren maar met kunst- en vliegwerk werd de gelijkmaker voorkomen en met drie fluitjes maakte scheidsrechter Ronald Marseille een einde aan de spanning. Langzamerhand beginnen de verhoudingen zich af te tekenen in de competitie en mag Meerburg zich met twee overwinningen een een verliespartij rekenen tot degenen die mee gaan doen om de titel. Het team oogt snel en creatief, het samenspel was al het hele seizoen dik in orde. Slecht jeugdige overmoed en onderschatting liggen, als eerder, op de loer, maar daar weten de heren toch regelmatig goed spel tegenover te stellen. Het belooft een mooi seizoen te worden, met om te beginnen de thuiswedstrijd tegen UVS volgende week zaterdag 19 november. Hup Meerburg!!! - Marcel Willemsen -