Meerburg JO9-4 sluit beker af met 5-0 nederlaag bij RCL

Meerburg JO9-4JM

Onder 9, JO9-4, Groep 5 09

8 oktober 2016 8:30

Potverdorie, alweer van die grote jongens! Zelfs de nuldejaars staken met kop en schouders boven het gros van ons team uit… En met vier tweedejaars F-spelers in de gelederen, liep RCL Meerburg aan alle kanten voorbij.

Een onwennig begin van Meerburg leverde al meteen in het begin gevaar op en al in de 2e minuut keken we tegen een achterstand aan.

Meerburg kwam weliswaar iets beter in de wedstrijd, maar het kon niet echt een vuist maken. Een paar acties leverden wat gevaar op voor de goal van RCL, maar verder dan een kans voor Manu (een foutje van de RCL-keeper) en een kleine kans voor Boet, na een solo over rechts, kwam de zwart-witte formatie niet.

Nog voor rust stond de 2-0 op het bord, na een slippertje in de verdediging, waarbij – in plaats van via de buitenkant uit te verdedigen – de bal simpel in de voeten van RCL werd geschoven.

Vlak na rust viel de 3-0 en leek Meerburg rijp voor de slacht. Maar vooral het verdedigende werk van Boet zorgde ervoor dat de acceptabele achterstand lang bleef staan.

Vlak voor tijd was het verzet dan echt gebroken en vielen de 4-0 en 5-0 snel achter elkaar.

Meerburg kreeg nog wat kansen en een tegengoal was verdiend geweest, maar we kregen die hatelijke 0 niet weg, waardoor 5-0 de eindstand werd.

En zo kwam er een eind aan de beker, waarin de JO9-4 passie, vechtlust en teamspirit heeft getoond.

Nu genieten van een welverdiende rust en dan vol goede moed de competitie in!