5 - 4

DSO JO13-9

Onder 13, JO13-7, Groep 7 08

17 september 2016 8:30

Na het thuisverlies tegen UVS nam Meerburg JO13-7 vorige week zaterdag op schitterende wijze revanche tegen Voorschoten ’97 JO13-8, 2-10 was de eindstand, na een 1-5 ruststand. Het middenveld en de aanval scoorde er lustig op los, de  verdediging stond zijn mannetje, en keeper Maas van Osnabrugge blonk uit met zijn stoere en onnavolgbare reddingen. Dit was een overwinning van het samenspel, de mannen gunden elkaar de bal en de doelpunten, en combineerden alsof ze al jaren op een groot veld staan. Voorschoten kwam er in eigen huis niet aan te pas, gelukkig voor hen werd de eer met twee doelpunten nog gered.

Zaterdag 17 september stond om 8.30 uur de thuiswedstrijd tegen DSO JO13-9 op het programma, de Zoetermeerders hadden alle drie de voorgaande wedstrijden verloren, de verwachting was hooggestemd, maar de Meerburgers leken met hun slaapmutsen nog op het veld te betreden. Het felle DSO bestond uit oudere en vooral grotere jongens, die plots hun kans roken en al spoedig op 0-2 voorsprong kwamen. De thuisclub speelde mat en ongeïnspireerd, de combinaties lukten niet, en ze lieten zich makkelijk intimideren door de soms brutale tegenstander. Voor rust viel nog de 1-2, die direct werd afgestraft met de 1-3. In de tweede helft tekende zich langzaam een ander spelbeeld af, Meerburg werd wakker, de tegenstander wist daar minder raad mee en raakte geirriteerd. Na de 2-3 werd het nog wel 2-4, maar een aanvalsgolf van de Zoeterwoudenaars zorgde voor 3-4, 4-4 en een terecht verkregen penalty werd door Thymo van Keulen strak in de hoek geschoven: 5-4! Met grote inzet uit het vuur gesleept, dat is het verhaal van deze tweede helft. Een mooie tweede plaats in de bekercompetitie is het gevolg, we kijken nu al uit naar de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, volgende week zaterdag.