2 - 3

Meerburg JO9-4JM

Onder 9, JO9-4, Groep 5 09

3 september 2016 9:30

Na de makkelijke overwinning op GOL vorige week, moesten de mannen nu tot het uiterste gaan om een overwinning uit het vuur te slepen tegen het team van Roodenburg.

De wedstrijd begon al bijna een half uur te laat, doordat iemand bij Roodenburg vergeten was de tenues uit de droger te halen. Tja, niet iedereen heeft het natuurlijk zo goed geregeld als Meerburg F4 (met dank aan Tanja!).

Hoe dan ook, om 5 voor 10 kon de aftrap worden genomen en ook nu kende Meerburg een flitsende start. Het overwicht resulteerde al in de 6e minuut in de eerste goal. Een splijtende voorzet van Victor werd mooi afgemaakt door Bradley: 0-1.

Lang kon Meerburg niet genieten van de voorsprong, want al binnen een minuut lag de 1-1 tegen de touwen. Na de gelijkmaker kreeg Roodenburg de overhand en de verdediging stond niet goed. Het was wachten op een volgende tegentreffer en die kwam er ook.

Bij weer een doorbraak van Roodenburg was Meerburg genoodzaakt aan de noodrem te trekken. De daaropvolgende vrije trap werd op fraaie wijze binnengeschoten. De achterstand was een feit en nu was het de vraag of dit jonge team veerkracht kon tonen…

En dat konden ze!

Nog voor rust werd er orde op zaken gesteld. Boet stond zijn mannetje en had nu door hoe je die grote jongens moest afstoppen. In aanvallend opzicht kreeg Victor de geest en begon aan een rush langs de rechterkant, die eindigde met een schitterend schot in de korte hoek: 2-2. Met deze tussenstand konden we tevreden aan de limonade, in de wetenschap dat we de laatste 5 minuten weer het beste van het spel hadden gehad.

De tweede helft ging het spel over en weer. Ondanks dat er meer controle was in de verdediging, waren er nog wel wat spannende momenten voor het Meerburg-doel. Pietje ontpopte zich tot een goed meevoetballende keeper, maar bezorgde iedereen de bibbers met zijn gedurfde uittrappen.

Maar het was juist een uittrap van Pietje die de winnende treffer van Meerburg inluidde. Na de stuit schoot Victor hem in één keer door naar Hugo, die niet aarzelde en de winst voor Meerburg veilig stelde: 2-3.

Waarschijnlijk moet de echte krachtmeting nog komen, maar voorlopig staan we toch maar mooi ongeslagen in de top 3.

Wat is de F4 toch een leuk, hardwerkend en veerkrachtig team. BSC, maak je borst maar nat!