Meerburg JO13-7 wint meteen eerste wedstrijd op groot veld.

3 - 4

Meerburg JO13-7JM

Onder 13, JO13-7, Groep 7 08

27 augustus 2016 9:45

Meerburg JO13-7 is samengesteld uit de E7 en E9 van vorig jaar, plus nog een paar jongens uit diverse teams. De eerste bekerwedstrijd, uit tegen RCL, was meteen de eerste wedstrijd op een groot veld als elftal. De tegenstander deed dit al een jaar, Meerburg moest duidelijk even wennen, kwam nog gelukkig op 0-1 (eigen doelpunt) maar stond bij rust met 3-1 achter. Geen afspiegeling van de verhoudingen, want Meerburg had niet lang nodig om het goede spel te pakken te krijgen en combineerde steeds beter richting de Leiderdorpse goal. In de tweede helft ging het eerst op en neer, maar door alweer een eigen doelpunt van RCL kwam de stand op 2-3 en zag Meerburg nieuwe kansen. Het overwicht werd door het sterke samenspel steeds groter en resulteerde in een prachtige gelijkmaker uit een afstandsschot van aanvallende verdediger Frensel Mathilda. Niet lang daarna scoorde de topscorer van de E7 van vorig jaar Thymo van Keulen de winnende treffer, als beloning voor een sterke serie aanvallen die door RCL met moeite werden afgeslagen. Toen moesten de Leiderdorpers op zoek naar de gelijkmaker en speelde het spel zich minutenlang af voor het doel van keeper Maas van Osnabrugge. In de slotminuten wist Meerburg de bal eindelijk van het eigen doel weg te krijgen en kregen ze nog een paar mooie kansen op een grotere voorsprong (zie de foto waarop Karsten Verhagen de bal na een prachtige rush net naast het doel mikt). Toch voelde het eindsignaal als een bevrijding, de winst was binnen en het vertoonde spel was van verrassend hoog niveau. Zondag 4 september wacht om 11.30 uur de thuiswedstrijd tegen UVS dat in zij eerste wedstrijd DSO uit Zoetermeer met 6-3 versloeg. Nu al een thriller..?