4 - 0

HVV D2

D-pupillen, D1, Groep 2 04 - 1e klasse

19 september 2015 8:30

Op een regenachtige zaterdagmorgen stond alweer de vierde bekerwedstrijd op het programma voor de mannen van de D1. HVV D2 was de tegenstander, met overwegend 1e jaars talenten in de gelederen. Voor ons een belangrijke taak om de koppositie vast te houden in de poule.

In de beginfase van de wedstrijd was het duidelijk dat Meerburg de bovenliggende partij was. Het spel bevond zich grotendeels op de helft van HVV, en de Hagenaars konden er maar sporadisch uitkomen. Bovendien wonnen onze verdedigers Niklas, Stijn, Finn en Stan bijna al hun persoonlijke duels waardoor vroeg het gevaar in de kiem gesmoord werd. Aanvallend was het aan de rommelige kant, de echte wil om door te drukken leek niet aanwezig en bovendien wilden we te veel door het centrum spelen waar het veel te druk was. Na een kwartier spelen zonder echt grote kansen kregen we een uitgelezen kans vanaf de stip, Niklas was in zijn aanvalsdrift onregelementair gestopt en aan Kas de taak dit buitenkansje te verzilveren. Met een droge knal zorgde hij voor de 1-0. Na deze treffer kregen de mannen door dat de opening regelmatig aan de zijkant lag en dit bleek succesvol. Otis werd goed aangespeeld en middels een individuele actie omspeelde hij zijn directe tegenstander en gaf Boudewijn een niet te missen kans: 2-0!! Prima voorzet en dito afwerking was een hoogtepunt in de eerste helft.

De tweede helft begon zeer sterk voor Meerburg en vanaf de aftrap wilde men een einde maken aan eventuele onzekerheid. Na 2 minuten werd Frenk op links aangespeeld, die draaide zich handig vrij en met een sublieme ''Iniesta-achtige'' steekbal door het hart van de Haagse verdediging bereikte hij wederom Boudewijn, die simpel scoorde. Een uitstekende goal en genieten voor de voetballiefhebber. Na de goal zakte het spel van beide kanten enigszins weg en ontwikkelde zich een saaie vertoning. HVV kon niet echt en Meerburg was slordig. Bovendien was 3-0 een ruime marge en de buit was binnen. Toch kwam er nog een goal bij via een combinatie Kas-Yannick waarbij eerstgenoemde met een pegel in de rechterhoek voor het slotakkoord zorgde. Vlak hierna floot de prima leidende arbiter voor het einde van de wedstrijd en waren de drie punten in de pocket.

Tot nu toe verloopt de bekercampagne goed voor de D1, al moet de eerste echte concurent nog komen voor ons. Aanstaande woensdag is zo'n tegenstander, want wegens een verplaatste wedstrijd van 3 oktober treffen we Blauw Zwart D1 doordeweeks. Traditioneel een zeer lastige tegenstander, en ook een ploeg die graag de promotieklasse wil bereiken.