Hans Ecklplein 1
2382AZ
ZOETERWOUDE
tel. 071-5410492

Juichend kwamen de meiden van de MO13 zaterdagochtend in het zonnetje van het veld. Dat kwam vooral door de gelijkmaker diep in blessuretijd van Elyn. 1-1 was een verdiende uitslag voor de ploeg van de altijd kalme trainer Jesper Savenije.

De mist was zaterdagochtend nog maar net opgetrokken toen de meiden van de MO13 aantraden tegen Alphense Boys, of moet je Alphense Girls zeggen? Al vroeg in de wedstrijd moest de verdedigende rots in de branding Jente met een enkelblessure het veld verlaten. In de verwarring die even ontstond wist de snelle spits van de bezoekers meteen te scoren 0-1. Vanaf dat moment ging Meerburg op zoek naar de gelijkmaker en creëerde verschillende kansen. Achterin stond het nu goed. Sem, Indah, Bibi, Elin, Devainy en de teruggekeerde Jente gaven weinig meer weg.

Voorin werd er fanatiek aangevallen. Noor gaf de bal mooi diep op Yndi, maar die schoot net voorlangs.Ook Janne en de snelle Fairdjeney, met haar kenmerkende lange haar, kregen goede kansen door het voorbereidende werk van Saar, Noor en Nicky. Daarbij moesten de meiden regelmatig incasseren van de fysiek sterke meiden uit Alphen.

Diep in blessuretijd brak Janne van den Broek door de defensie en wist de bal voor het doel te brengen waar Elyn koel bleef en binnenschoot, 1-1.

De coach van de tegenstander liep na de gelijkmaker het veld in en beklaagde zich bij de scheidsrechter over de speeltijd. Deze bleef kalm en floot kort na het doelpunt voor het einde van de wedstrijd. Door het doelpunt van Elyn wist Meerburg de meiden uit Alphen onder zich te laten op de ranglijst en gingen met een stralend gezicht van het veld.

“We hebben 1-1 gewonnen,” liet een blije Elin aan de toeschouwers weten. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen koploper EMM’21.