Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Max van Steen helpt Meerburg aan grote zege

Max van Steen helpt Meerburg aan grote zege

31 maart 2022 8:45

Redactie

Vierde klasse A (zaterdag)- Het was een pittig weekje voor Meerburg. Vorige week speelde de ploeg van Jelle Korbee de topper tegen Teylingen. In Sassenheim werd met 2-0 verloren en daardoor moesten de Zoeterwoudenaren de koppositie af staan. Midweeks kwam Warmunda op bezoek en dat duel werd nipt in winst omgezet. Mede door dat resultaat werd de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Gistermiddag was Woubrugge een maatje te klein om de weer koploper- Teylingen kwam niet in actie- af te stoppen. Het werd 6-1 en Max van Steen voegde nog maar eens vier treffers aan zijn totaal toe.

Korbee: ,,Een mooie uitslag na best een zware week. Woubrugge kreeg al wel vlot een grote kans en bij 0-1 zou het best wel eens een andere wedstrijd hebben kunnen worden. We pakten het daarna al rap op met snelle verplaatsingen en loopacties. Daar hadden ze eigenlijk geen antwoord op en zo konden we afstand nemen. Het is natuurlijk leuk en knap dat Max weer zo nadrukkelijk aanwezig was, maar hij werd ook wel in stelling gebracht. Hij is spelers als Tom Klumperman en Julian van Haaster dan ook dankbaar. Met wat meer precisie had Max er zelfs zes of zeven kunnen maken. Het zegt wel genoeg over het krachtsverschil.”

Halverwege was het al 5-0 aan de Rijndijk en was er uiteraard geen sprake meer van een wedstrijd. Na de rust deed Meerburg het rustig aan en nam Woubrugge de defensieve stellingen nog meer in om zodoende niet in de dubbele cijfers terecht te komen. Het werd gezapig, maar de thuisploeg maalde daar niet om. ,,Ik ben zelf ook voetballer geweest en je weet dat je na zo’n opgebouwde voorsprong niet meer hetzelfde blijft brengen. Het is dan zaak om heel te blijven en geen domme kaarten te pakken. Anderen kunnen tevens speelminuten maken. Max heb ik uit voorzorg ook gewisseld kort na rust. Het was al lang en breed gelopen en voor ons was het prima zo.”

Korbee blikte nog wel terug op de week. ,,Bij Teylingen hebben we er alles aan gedaan, maar kwamen we net aan tekort. We moesten onszelf echter snel herpakken omdat we heel graag die prijs wilden ophalen. Tegen Warmunda ging het niet makkelijk, maar we stonden er wel. We hebben na afloop een feestje gevierd. Het was doordeweeks en dus niet ideaal. Met die prijs op zak kunnen we nu wel meer onbevangen spelen en dat is tegen Woubrugge al gelukt. We spelen sowieso nacompetitie en als er meer in zit dan gaan we daar vanzelfsprekend voor. Wij moeten onze wedstrijden winnen en verder zien we dan wel waar we uit komen. Donderdagavond hebben we nog even met elkaar gezeten. Enkele spelers hadden wat moeite met de door de staf gemaakte keuzes. Dat gesprek was verhelderend en van daaruit kijken we weer allemaal dezelfde kant op. Al met al een pittige week, maar die is met een goed gevoel afgesloten.”

Bron: Leidenamateurvoetbal
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!