Meerburg 1 mist winst door dwaling scheids....

11 februari 2018 21:15

In de sup topper tegen runner-up SEV verspeelde Meerburg in de slotfase de verkregen voorsprong. Hiermee werd de kans revanche te nemen op het smadelijke verlies van vorige week tegen Haagse Hout ontnomen. Nu werd het een gelijkspel, waar de weer in het Zwart-Wit uitkomende Meerburg niet veel mee opschoot.

Op een zonovergoten sportpark in Leidschendam op een perfect kunstgrasveld, waren de 1e minuten voor de thuisploeg. Mede in het zadel geolpen door slordig balverlies achterin bij de Meerburgers, wisten de gasten hier echter niet van te profiteren.
Na deze openingsfase ging Meerburg duidelijk beter voetballen wat binnen 10 minuten 2 prima kansen voor Daan vd Zwaan opleverde. Eerst schoot hij ongedekt in vrije positie naast na een corner en de 2e kans, na een steekpass van Younes Seghrouchni, die overigens volgend seizoen naar FC Boshuizen vertrekt...., schoot de topscoorder van Meerburg de bal via de paal naast.
SEV met snelle buitenspelers als gevaarlijkste mensen, kon hierna niet laten zien op maar 2 punten van Oegstgeest te staan op de ranglijst. Meerburg bleef eenvoudig overeind en kreeg wederom via vd Zwaan de kans, voor te komen. Nu mikte hij een prima voorzet van Duuk van de Meer weliswaar keurig in de hoek, maar de goed reagerende doelman van de thuisploeg kon onheil voorkomen.
Pas tegen het eind van de 1e helft kon SEV gevaarlijk worden. Keeper Bom (ex SEV) had geluk toen een inzet via de onderkant van de lat en de paal weer het veld insprong. Hierna voorkwam de Meerburg goalie met een prima actie een zeker lijkend doelpunt door zich moedig voor de spits te werpen. Op slag van rust kwam Christiaan Laan zijn doelman te hulp door de bal, na een lobje over de doelman heen, van de lijn te werken. Rust 0-0.

Meteen na de rust, kreeg vd Zwaan de ruimte om schuin voor het doel door te breken. In plaats van zelf te schieten lag hij de bal terug op de instormende Justin de Jong die echter knap verdedigd werd. Weg 100 % kans. Het was uitstel van executie want eindelijk kon even later de ban doorbroken worden. Wederom was vd Zwaan het aanspeelpunt wat gevonden werd . Met een knappe beweging draaide hij om de keeper heen en kon de verlossende 0-1 op de borden brengen. Een verdiende voorsprong gezien het veldspel wat aanzienlijk beter verzorgd was door de Zoetewoudenaren. Gecontroleerd werden de spaarzame aanvallen van de thuisploeg afgeslagen zonder dat er 1 echte kans te noteren viel voor de tegenvallende thuisploeg. Het had een kwartier 0-2 moeten worden maar Duuk vd Meer miste met "zijn verkeerde been" de opgelegde kans de wedstrijd op slot te draaien.
Tot 3 minuten voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Meerburgers toen de thuisploeg plots de helpende hand werd toegestoken. De tot dan toe vlekkeloos leidende arbiter beoordeelde tot ieders verbazing een steekpass door het midden van de verdediging als niet buitenspel. Vriend en vijand (zeker 20 man die zich op de goede hoogte van de situatie bevonden, incl de grensrechter van Meerburg) zagen de spits minstens een meter in buitenspel, de bal ontvangen en de 1-1 binnenschuiven.....
Onvermurwbaar zonder zelfs zijn assistent te raadplegen, werd de treffer goedgekeurd door de scheidsrechter. Helaas komt dit voor in de kelderklasse en een vidioref was uiteraard niet voorhanden.
Hiermee werd een zeker lijkende overwinning verspeeld (ontnomen) en een gelijkspel was het gevolg, aangezien er in de laatste paar minuten geen kansen meer te noteren waren.

De strijd om plek 3 en 4 wordt voor de Meerburgers nu een uiterst lastige, maar met nog 10 wedstrijden te spelen, nog wel mogelijk. Allereerst zal er as zaterdag van Roodenburg gewonnen moeten worden om de aansluiting niet te verliezen. Aanvang 14.00 uur op de Rijndijk.

Meerburg 2 ontwaakte met een 2-2 resultaat uit de lange winterslaap tegen koploper Katwijk na met 0-2 achter gestaan te hebben. Een goed resultaat voor scheidend oefen meester van Goozen. Met 5 punten achterstand, op de  koplopers, (nu 2 stuks)  lijken er nog kansjes op een goede eindrankschikking voorhanden.