Meerburg 1 als no.3 de winterstop in...

17 december 2017 16:00

In de laatste wedstrijd van 2017 boekte Meerburg 1 een vrij eenvoudige zege op Football-Factory. Zonder tot grote hoogte te komen, werden de studenten , die maar even tegenstribbelden, aan de kant gezet. Hierdoor werd VVSB, wat niet speelde, achterhaald en zelfs op doelsaldo achter gelaten. Ook Alphia werd voorbijgestreefd met dien verstande dat deze ploeg hun wedstrijd afgelast zagen en dus nog op gelijke hoogte kunnen komen met de Zwart-witten.

In de startopstelling  was er weer een plek ingeruimd voor Ali Barokzay na blessure leed. Daarentegen ontbrak Mats vd Poel (geblesseerd). Meerburg nam meteen, onder het toeziend oog van zo’n 50(!) toeschouwers van meet af aan het initiatief. Dit leidde al bijna tot een doelpunt maar een vrije trap van Ramon Weijers (net naast) en een goede kopkans van Duuk vd Meer( ook net naast) leverde binnen 3 minuten geen doelpunt op.  Football Factory begon hierna iets beter te spelen overigens zonder tot gevaar voor het Meerburg doel te zorgen. Halverwege de 1e helft werd het veldoverwicht van Meerburg beloond met de 1e goal. Op rechts trok Justin de Jong door tot de achterlijn. Diens voorzet werd in 2 instanties in het doel gewerkt door Duuk van der Meer, 1-0.
Fraaie luchten na de 2-0 voor de thuisploeg
Fraai luchtje  na de 2-0.....

In de 27-ste minuut werd de score verdubbeld door Daan van der Zwaan. Wederom stond Justin de Jong aan de basis, nu vanaf links. Zijn voorzet belande via een FF verdediger bij de Meerburg topscoorder , die met links doeltreffend was door de bal hoog in de touwen te knallen. Dezelfde vd Zwaan verzuimde kort voor rust de stand op 3-0 te brengen, door na de keeper te zijn omzeild, vanuit een moeilijke hoek in het zijnet te schieten.

In de 2e helft viel er niet veel  meer te genieten. Meerburg hoefde niet echt en Football Factory was onmachtig het Meerburg lastig te maken. Toch kwam de jonge Leidse ploeg dichterbij. Na een gruwelijk misverstand tussen de ingevallen Boris Muller en Christiaan Laan, kreeg de FF spits een kompleet vrije doorgang wat  simpel de 1-2 opleverde.  3 Minuten later was de marge van 2 echter weer hersteld. Feike Voorbij gaf vanaf de rand van de 16 meter de bal net  genoeg vaart  mee om de blunderende FF keeper te verrassen, 3-1 na 70 minuten voetbal. Hierna had de wedstrijd net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want beide ploegen kregen niet of nauwelijks kansen meer op meer goals. Dit door slordig samenspel waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging.

Na de winterstop, waarin Meerburg een trainingskamp in Spanje belegt en een paar oefenwedstrijden speelt, zal de opgaande lijn (laatste 7 duels 19 punten) doorgezet moeten worden om in aanmerking te komen voor een van de periode prijzen die aan het einde recht geven tot promotiewedstrijden. Op 3 februari wordt de competitie voor Meerburg  aangevangen met een thuiswedstrijd tegen Haagse Hout....