3e thuisnederlaag Meerburg 1 op rij.......

22 oktober 2017 11:30

Opnieuw werd het een offday voor het vlaggenschip van Meerburg. Tegen laagvlieger KSD-Marine werden weer de punten weggegeven. Hiermee lijkt de overgang naar het zaterdagvoetbal toch heel anders uit te gaan pakken als vooraf verondersteld.

Zonder trainer Alex Redel (laatste vakantiedag) keeper Bom (ziek) en spits vd Poel (net terug van vakantie) ging Meerburg voortvarend van start met de stevige wind in de rug. Helaas viel het doek al na 9 minuten voor Kevin de Jong (Fijke Voorbei verving hem) , die gebelesserd uitviel. Ook aan de zijde van de bezoekers was al een uitvaller te melden in die begin periode.
Na reeds 11 minuten leken de Meerburgers de toon te gaan zetten door 1-0 te scoren. Ali Barokzay werkte een voorzet van Ramon Weijers achter de goallie van de tegenpartij en een makkelijke overwinning leek in het verschiet. Tot ieders verbijstering lag de gelijkmaker al na een minuut in de het net. Na een vrije trap werd er onzorgvuldig gedekt door de thuisploeg en de 1-1 was een feit.
Enigzins aangeslagen zakte het redelijke niveau van de openingsfase in. Dit betaalde zich uit in een onverwachtte achterstand na gestuntel in de defensie van de Meerburgers. De inzet die hieruit volgde richting doel, hobbelde langs de uit postitie gespeelde doelman Niels van Velzen (normaliter in het 2e team opererend). De bal bereikte net aan het doel en de 1-2 was een feit.

Meerburg richtte zich hierna toch enigszins op en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. De beste kans hier op was voor Daan van der Zwaan, die een keurig uitgespeelde aanval, vrij voor het doel kogelhard op de paal schoot. Met wat meer overleg had dit de 2-2 moeten betekenen.
In de 2e helft kwam die gelijkmaker er toch. Trainer van het 2e team Charl van Goozen (overigens geflankeerd door Jelle Korbee ) had het elftal omgegooid bij aanvang van de 2e rondgang. Spits vd Zwaan werd vervangen door Levi Paulides en Younes Seghrouchni belande in de spits. Laatstgenoemde werkte in de 51-ste minuut al een voorzetje van Duuk van de Meer achter de op het verkeerde been staande doelman van KSD-Marine.

Een paar minuten later had Fijke  Voorbei de 3-2 op zijn schoen maar schuin voor het doel schoot hij van dichtbij voorbij het doel. Het spel werd er niet echt beter op in de loop van die 2e helft. De tegenstander beperkte zich tot verdedigen en Meerburg oogde machteloos om de trekker over te halen. De voor voor vd Meer in gevallen Sem Durve uit de JO19, brak in de 75-ste minuut bij zijn 1e de beste actie door tot op de achterlijn. De voorzet  werd echter slap door Voorbei ingeschoten en eindigde via de keeper corner.
Hierna werden net als  vorige  week, de laatste 10 minuten fataal voor de Meerburgers.
Keeper van Velzen greep aan de noodrem bij een scrimmage vlak voor het doel wat hem geel en een pingel tegen opleverde. Deze werd ternauwernood ,via diezelfde van Velzen, verzilverd en het onheil tekende zich af. Hierna sloeg ook nog de vlam wat in de pan wat een rode kaart opleverde voor een KSD speler die verbaal tegen de jonge scheidsrechter (19 jaar) uitviel. Met nog een paar minuten op de klok, leek dus een eindoffensiefje mogelijk voor de thuisploeg tegen de 10 van KSD-Marine.  Echter met de 1e de beste counter van de bezoekers, gooide zij de wedstrijd op slot door de voor hen bevrijdende 2-4 te maken Meerburg met een enorme kater opzadelend.
Die 2-4 was tevens de eindstand omdat Meerburg, wat wel nog 2 kleine kansjes kreeg, er niet in slaagde het doel te vinden.
Met 3 punten uit 4 wedstrijden een ronduit teleurstellend begin aan het avontuur op zaterdag voor de thuisploeg. Zaterdag as de "derby" tegen uit tegen Hazerswoudse Boys. Er zal gewonnen moeten worden om uit de onderste regionen te vertrekken waar overigens Gol Sport binnenkort geen deel meer van zal uitmaken.