Meerburg 3 grijpt naast kampioenschap....

31 mei 2015 20:15

Op een druilige zondag 31 mei in Hoogmade, moest Meerburg 3 in de beslissingswedstrijd tegen MMO 2, trachten het kampioenschap en dus promotie zien te realiseren.

De beslissingswedstrijd was noodzakelijk geworden nadat beide ploegen bovenaan de ranglijst geeindigd waren. De regelementen van de KNVB wezen uit dat de ploeg met het beste doelgemiddelde thuis mocht spelen. Dat werd dus MMO maar op de zeer goed bespeelbare grasmat van goede vriend MMO, was dat geen straf.
Onder flinke belangstelling (schatting was dat er 150 man op afgekomen was)  startte Meerburg uitstekend. Er was weinig van te merken dat vorige week in de laatste competitiewedstrijd nog met 0-5 verloren werd tegen dezelfde tegenstander. Na een kleine 10 minuten vertaalde dit zich in een prachtige openingstreffer voor Meerburg.

Helaas voor de bezoekers kon na dit goede begin MMO wat de overhand krijgen. De gelijkmaker kwam er als was dit wel een discutabele. Een hard schot in de 16 meter wat meters naast gegaan zou zijn, belande zonder dat dit ooit de bedoeling was tegen een arm die strak langs het lichaam gehouden werd. Pingel besliste de neutrale door de KNVB aangestelde arbiter die onberispelijk achter invaller doelman v.d. Meer geschoten werd. Met deze stand brak ook de rust aan.

Met enigszins de forse wind mee toog MMO, de 2e helft naar de kantine toespelend, ten aanval. Meerburg beperkte zich tot verdedigen met in het achterhoofd dat als de wedstrijd gelijk zou eindigen en de evt. verlenging ook onbeslist zou zijn, er penaltys genomen zouden worden. Zo ver kwam het niet want halverwege de 2e helft ontsnapte de rechter MMO spits aan de aandacht van de Meerburg defensie en drukte via v.d.Meer af, 2-1.
Meerburg kon nauwelijks kansen creeren en vlak voor tijd viel de beslissing door een zeer fraaie goal van de thuisploeg . Einduitslag 3-1 voor de terechte kampioen dit seizoen MMO.
Gefeliciteerd namens de Rijndijkers en veel succes in de 4e klasse volgend seizoen.

Voor teamleider Christiaan Deckers en zijn volgelingen volgt komend  jaar een hernieuwde kans om het felbegeerde kampioenschap binnen te slepen na een leuk seizoen met een zeer spannend slot.....