MO17-1 Kampioen 2e klasse - 1

30 mei 2019 23:00

Marcel van Dalen

Magisch
Joy deed haar achternaam echt eer aan de tweede helft van het seizoen. Want wat dit seizoen is gebeurd in Zoeterwoude is nauwelijks te bevatten, is magisch. Met de winterstop bengelde de meiden van de MO17-1 van Meerburg nog aan de mem van de middenmoot, daarna de opmars – en altijd met fris, bijna verzorgd maar altijd aanvallend voetbal. Zo lang niet meer gezien binnen MO17 elftallen bij Meerburg. De supporters werden al regelmatig verwend langs de kant maar wie het laatste wedstrijdverslag tegen Foreholte heeft gelezen snapt het woord plezier...

De supporters van de MO17-1 kunnen hun heldinnen tijdens de huldiging op het ING bedrijventoernooi op een geweldig en groots applaus trakteren want er is geschiedenis geschreven op veld 3 van Meerburg. Na een zinderend gevecht om de eerste en tweede plaats heeft Meerburg de meiden van Foreholte MO17-2 op eigen veld verslagen met 4 tegen 0. Dat was al prachtig. Maar, zo bleek, de meiden van M&M geloofden dat je sprookjes waar kunt maken. Het bleek dat blijven geloven in de goede afloop lonend kan zijn want VV Katwijk voldeed hun sportieve plicht en stopte door een 4 tegen 2 overwinning op Siveo de kampioensdroom van zowel Foreholte als Siveo.

Sprookje
Er komt echt een fantastische huldiging aan op 1 juni 2019, hartje Zoeterwoude. Veel volk op de been tijdens het ING bedrijventoernooi, het plezier spat ervan af tijdens de BBQ en het geweldige feest tot in de late uurtjes. Nog altijd, ook tijdens het prestigeuze meidentoernooi bij XerxesDZB, die ook glansrijk werd gewonnen hing er dat ongeloof: is het écht waar? Ja, het was waar. MO17-1 meiden van Meerburg hadden het geflikt. Een sprookje, dat elke rechtgeaarde supporter een leven lang zal blijven vertellen. Een werkelijkheid voor elke speelster die betrokken is geweest bij dit kampioenschap die een leven lang realiteit zal blijven 2018 - 2019. Zoals dat hoort bij een fantastisch sprookje.

Prestatie

En leefden ze nog lang en gelukkig? Dat is in de voetballerij te bezien. Boeit niet. Samen gelukzalig dat feest vieren zaterdag, en er elke seconde van gaan genieten en goed opslaan in je geheugen: alleen dat telt...nu en voor de komende generaties na jullie. Een prestatie om trots op te zijn.

Namens Marco en mijzelf van harte gefeliciteerd meiden. Jullie hebben er een heel jaar hard voor gewerkt.

Namens de Koning, kan ik vermelden dat onze Majesteit van mening is geweest om de volgende meiden met een eervolle oranje vermelding te belonen:

Tessa Rotmensen, Annemarie van Iterson, Ilse Adriaans, Jennifer Li, Roos van Leeuwen, Rene van der Zwaan, Senna van der Meer, Eva van Harten, Vera van der Geest, Bente de Graaf en Joyce Hoekstra.

Bron: Bestuurslid meiden- en vrouwenvoetbal