Uitstekende start voor Oranje Leeuwinnen in play-offs voor WK-ticket

5 oktober 2018 21:45

Marcel van Dalen

De Oranjedames zijn uitstekend gestart in de 1e ronde van de play-offs voor een WK-ticket. De heenwedstrijd in Nederland werd met 2-0 gewonnen door de Oranje Leeuwinnen, vooral dankzij smaakmaakster Shanice van de Sanden, die met 1 goal en 1 assist een sleutelrol had in de zege.

Lineth Beerensteyn, die de niet fitte vaste spits Vivianne Miedema verving, maakte na zo'n 20 minuten met een kopbal de 1e treffer, waarna nog voor rust uitblinkster Van der Sanden op fraaie wijze ook raak kopte.

De Leeuwinnen begonnen fel tegen Denemarken. Jackie Groenen was al dichtbij van een bal op de lat, maar niet veel later kopte Beerensteyn Oranje op voorsprong na een mooie voorzet van Van de Sanden. Diezelfde Van der Sande kopte na 40 minuten op prachtige wijze naar 2-0. En dat met een lengte van 1.68 meter. Zo ging Oranje rusten met een heerlijke 2-0 voorsprong.

Geen problemen na rust
Ook in de 2e helft waren de Oranjedames oppermachtig. Zo kreeg Beerensteyn een grote kans op haar 2e doelpunt, maar haar poging ging naast. Even later kopte Anouk Dekker in de handen van de Deense keepster. De Leeuwinnen kregen kansen op meer doelpunten: invaller Miedema (die smaakmaakster Van de Sanden verving) was nog het dichtste bij, maar zij schoot uit kansrijke positie op de lat. Het bleef bij 2-0, maar dat is voor de Oranje Leeuwinnen een comfortabele voorsprong met het oog op de return (dinsdag, 18.00 uur).

Mocht Nederland doorgaan, dan wacht België of Zwitserland in de 2e en laatste voorronde voor een WK-ticket.

Bron: Coördinator meiden- vrouwenvoetbal