2 september 2017 | Meerburg MO17-1 tegen KMD MO17-1

8 september 2017 20:45

Marcel van Dalen

De eerste beker wedstrijd na de vakantie. Inmiddels zitten er al twee weken trainen op. De conditie is nog lang niet op pijl maar de meiden moeten er wel staan. De wedstrijd begint met een gezonde spanning. beide teams willen zichtbaar niet verliezen.

De meiden liepen al snel tegen een strafschop aan. De spanning was er en de bal kon aan beide kanten in het doel verdwijnen. De meiden stellen zich op buiten de zestien. Julia neemt haar positie in en maakt zich groot voor de tegenspeelster van KMD. De aanloopt, schot en ik hoor de bal het net raken. 0 tegen 1. Dat is een kleine tegenslag. De meiden weten zich goed te houden en gaan weer volop in de aanval. Verschillende kansen waren er van beide kanten. Danjela komt bijna vrij in de zestien meter en schiet keihard de bal op het doel. De keeper komt eraan met haar handen maar toch weet de bal vanaf haar handen het net te raken. Het staat 1 tegen 1 en dat is verdiend.

Weer is de spanning terug in de wedstrijd, De meiden komen regelmatig in en om de zestien meter, Via een knie van de tegenstander raakt de bal naast het veld. Hoekschop is het gevolg. Jetske pakt de bal, legt deze op zijn plek, neemt een korte aanloop en schiet richting het doelgebied van de tegenstander. De bal draait naar binnen richting de keeper maar deze is verrast en raakt de bal nog wel aan maar gelukkig voor ons valt hierdoor het tweede doelpunt voor Meerburg. Dat is nog een leuk scoren.

Daarna ging de tegenstander de resterende speeltijd volledig voor de gelijkmaker. Daardoor ontstond er voldoende ruimte en Kiki schiet de bal droog richting de rechterhoek van het doel. De keeper van KMD komt er niet meer aan en de meiden tekenen voor de 3 tegen 1. Met nog een aantal minuten te spelen is de krachtmeting gedaan. Deze pakken ze ons niet meer af en na het laatste fluitsignaal gaan de vuisten omhoog.  Deze is voor ons...dat wekt vertrouwen...

Bron: Coordinator meiden en vrouwenvoetbal