Nieuwe coördinator meiden- en vrouwenvoetbal 2017-2018

21 juni 2017 23:15

Marcel van Dalen

Meisjes en vrouwenvoetbal brengen spelplezier, harmonie en nieuwe dynamiek op de velden. Ze maken het verenigingsleven binnen onze vereniging rijker en spannender en geven het voetbal een nieuwe stimulans. Ze zijn de grootste groeifactor van het voetbal en zorgen voor nieuwe aanwas bij de clubs. Vrouwenvoetbal staat voor alle positieve waarden: voor elkaar, voor het spel en voor de toekomst van onze vereniging. Meisjes en vrouwenvoetbal is een begrip binnen onze vereniging en daar gaan we de komende jaren nog meer in investeren. Doet u met mij mee?

Waarden waar we zo naar verlangen in het voetbal. Vrouwenvoetbal is bij uitstek ‘voetbal om van te houden’. Dat moet je wel vinden als je weet dat wereldwijd er 29 miljoen meiden en vrouwen voetballen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. Ook in Nederland heeft het meisjes- en vrouwenvoetbal zich in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. Anno 2016 staan er bij de KNVB 153.000 meiden en vrouwen geregistreerd.

Meisjes- en vrouwenvoetbal biedt veel kansen voor onze vereniging, zowel in de breedte als in de top. Meisjesvoetbal op je vereniging introduceren is niet moeilijk, behouden en uitbreiden in de toekomst is de grootste uitdaging. Met de juiste structuur zorgen we ervoor dat onze meisjes ook blijven voetballen. Want het is een duidelijk gegeven dat:

• Meisjesvoetbal extra leden oplevert.

• Met deze extra leden kom je ook in contact met meer potentiële vrijwilligers, leiders en trainers om het meisjes en vrouwenvoetbal verder te stimuleren.

• Wanneer zowel jongens als meisjes terecht kunnen op onze vereniging, blijven ze ook langer hangen. Dit zorgt weer voor een betere sfeer en meer diversiteit op onze vereniging.

• Meiden nemen vaak ook hun (niet-voetballende) vriendinnen mee naar trainingen en wedstrijden. En die zijn natuurlijk van harte welkom.

Maar er is natuurlijk veel meer voor nodig. Hier komen ook de ouders, familieleden, vrienden en kennissen om de hoek kijken. Daar vraag ik uw aandacht voor in het volgende nieuwsitem.
Bron: Coördinator meisjes en vrouwenvoetbal