Meerburgmeiden door KNVB uitgenodigd

28 mei 2015 21:15

In april heeft de KNVB opnieuw de meisjesvoetbaldagen georganiseerd in West II. Op vrijdag 24 april jongstleden werd een van de dagen bij DoCos gehouden. Een aantal van onze D-meiden heeft deze middag bezocht.

De Meerburgmeiden hebben zich allemaal vol overgave gestort op de oefeningen en hebben vooral genoten van alle voetbaluitdagingen die werden aangeboden. Deze meisjesvoetbaldagen zijn bedoeld om meisjes kennis te laten maken met het voetballen, maar dat niet alleen. De KNVB scout tijdens deze dagen ook. Zoals de KNVB op haar eigen site aangeeft: "Vanuit deze activiteit zal mogelijk de eerste stap gezet kunnen worden richting de meisjestalententeams van de KNVB."

En wat nu zo leuk is: twee van onze meiden hebben zich bij de KNVB in de kijker gespeeld! Joyce Hoekstra en Lisa Kramer zijn uitgenodigd door de KNVB voor een vervolgtraject. Zou het niet mooi zijn als deze meiden mee zouden kunnen spelen in de meisjestalententeams!

Goed gedaan meiden, we zijn trots op jullie! Ga zo door en wie weet kunnen wij over paar jaar zeggen: "Joyce en Lisa van de OranjeLeeuwinnen? Ja, die ken ik wel, daar heb ik nog mee gevoetbald/die heb ik getraind/die komt van mijn voetbalclub!"

Heel veel succes meiden en we volgen jullie vorderingen nauwlettend!

Michèle Weyne
coördinator meisjesafdeling Rkvv Meerburg