Meiden MB1 redden het niet tegen VVSB!

4 februari 2015 11:15

De meiden van de MB1 hebben op hun weg naar het voorjaarskampioenschap helaas hun eerste wedstrijd verloren! De eerste uitwedstrijd levert uiteindelijk niet op waar we met elkaar op gehoopt hadden.

De meiden van de MB1 zijn na de winterstop opnieuw ingedeeld. Het doel voor deze voorjaarscompetitie is om kampioen te worden. Dus de meiden stonden te springen om er vol tegenaan te gaan tegen de meiden van de MB1 van VVSB in Noordwijkerhout. Ook al hadden we te kampen met een zieke Rachella en een net herstellende Jetske.

Voordat de wedstrijd begint, controleert de scheidsrechter of de pasjes allemaal in orde zijn van onze meiden. En natuurlijk is dat zo! Daarna begint het direct goed in de wedstrijd. Keepster Robin zorgt ervoor dat bij de eerste aanval van VVSB een aanvalster die alleen op haar afkomt, niet kan scoren. Robin is niet bang en komt uit en heeft de bal te pakken. Even later krijgen de meiden echter een vrije trap tegen op de rand van het strafschopgebied. Er wordt snel een klein muurtje geformeerd, maar VVSB schiet de bal zo in de kruising. Daarna volgt al snel de 2-0. Maar Jetske die net gewisseld is en na een paar weken ziek zijn weer even kan voetballen, kan op het doel schieten en de bal gaat er in: 2-1. We zijn terug in de wedstrijd; het kan nog in ons voordeel eindigen. Robin staat een prima wedstrijd te keepen. Ze zorgt ervoor dat VVSB lange tijd geen kans krijgt!

Na de rust wordt er echter al gauw 3-1 gemaakt door VVSB. Vanuit een bijna onmogelijke hoek wordt er in het doel geschoten. Het lijkt of de kopjes gaan hangen van de meiden. Maar onze snelle rechtsvoor Babette kan alleen op de keeper aflopen en schiet de bal in het doel: 3-2. Het kan nog steeds! Dan wordt er helaas vanuit een corner de 4-2 gescoord en al snel volgt de 5-2 en dat blijft het. Jammer! Had niet gehoeven…

Dit was pas de eerste wedstrijd. We hebben nog alle kansen. Dus zaterdag om 14.15 uur zullen de meiden thuis flink gaan knallen tegen Oegstgeest! Kom onze meiden aanmoedigen!