Meerburg JO9-1 pakt mooie tweede plaats bij DoCoS.

23 juni 2019 19:30

Remco de Kler

Dit was ‘m dan, seizoen 2018-2019 zit erop voor de JO9-1. Nog één keer vlammen, hopelijk nog een bekertje ophalen en dan genieten van een welverdiende zomerstop. Dit keer zonder Danyel die andere zondagse verplichtingen had maar gelukkig was dribbelkampioen Sam uit JO9-2 bereid om even bij te springen.

Onder zomerse omstandigheden op het alleszins acceptabele aanvangstijdstip van 10:30 zou je toch verwachten dat de jongens wel wakker waren maar helaas, niets bleek minder waar. ASC JO9-1 was de eerste tegenstander en dat bleek een taaie opponent. Onverwachts eigenlijk want in de beker hadden we nipt verloren en de stormwedstrijd in de competitie was keurig in 4-4 geëindigd. Dan zou je een gelijkwaardige wedstrijd verwachten maar dat werd het helaas niet. Binnen no-time stond het al 5-0 en uiteindelijk werden we getrakteerd op een kansloze nederlaag, 10-1 waarbij de enige Meerburg goal nota bene gescoord werd door een ASC verdediger. Kleine verzachtende omstandigheid: de tegenstander had wat invallers geregeld die op de brommer gekomen waren. Iets ouder dan toegestaan maar goed, zo’n nederlaag betekende een valse start van het toernooi.

Gelukkig herpakte Meerburg zich door in de tweede wedstrijd uit een ander vaatje te tappen. DoCoS JO9-2 bleek het kanonnenvoer voor onze helden en de teller stopte pas na vijf goals. De galavoorstelling werd geopend door Guus die een knappe assist van Semmy op waarde schatte en beheerst de 1-0 binnen tikte. Niet veel later was het invaller Sam die zijn verdienstelijke invalbeurt bekroonde met de tweede Meerburg goal. Met een fraaie individuele actie liet hij de keeper gemakkelijk kansloos. Semmy ging ondertussen nog even door met tegenstanders passeren en voorzetten geven en al snel profiteerde Luuk met een prima intikker. Nog nauwelijks bekomen van de comfortabele voorsprong werd de volgende aanvalsgolf ingezet en het was weer Luuk die nu op aangeven van Sam met een fraai afstandsschot de 4-0 aantekende. Was dat dan genoeg? Nee natuurlijk niet, Tjebbe had nog een sublieme assist in petto die Sam in staat stelde de 5-0 binnen te tikken. We hadden er zelfs nog wat meer kunnen maken maar enkele scrimmages voor hun doel leidden niet meer tot extra goals. Deed DoCoS dan niets terug? Ja ze hadden nog twee knappe schoten in huis maar beide waren een koud kunstje voor onze topkeeper Pepijn, die dus netjes de nul hield.

En dan kan je zomaar nog tweede van het toernooi worden, achter het ongenaakbare ASC. Maar dan moet er wel ‘even’ gewonnen worden van DoCoS JO9-1. De start mocht er zijn in elk geval, eigenlijk was niemand er nog klaar voor maar Bo had er zin in en schoot na drie seconden (!) al de 1-0 binnen, tot groot verdriet van de DoCoS aanhang die in woord en gebaar hun frustraties aan de DoCoS jongens kenbaar maakten. Dat gedrag kenden we nog uit eerdere confrontaties op het RCL toernooi, daar lijkt toch een soort patroon in te zitten.

Meerburg voetbalde weer goed, zoals we de jongens kennen dit seizoen en de voorsprong werd zorgvuldig uitgebouwd. Eerst Pepijn die zijn traptechniek etaleerde met een feilloos afstandsschot hoog in het doel en even later zorgde Guus met een droge knal in de verre hoek voor de comfortabele 3-0 voorsprong. Dit zinde DoCoS geenszins en één van de middenvelders uitte zijn frustratie met een vliegende tackle op de knie van Bo. Diep donkerrood maar de DoCoS coach vond een waarschuwing wel genoeg. Lekker laten staan hoor, zo’n jongen, dan leert hij het vast wel af...

Meerburg was logischerwijs wat van slag door zoveel onsportiviteit en moest zowaar nog twee treffers incasseren. Werd het toch nog even spannend. Gelukkig had Sam nog een toetje in huis, met wederom een mooie individuele actie zorgde hij voor wat lucht en de verdiende 4-2. Wat een gerechtigheid tegen deze karate kids! Hun 4-3 kwam te laat en na het laatste fluitsignaal dropen ze gefrustreerd af. Felicitaties konden er ook nauwelijks vanaf en daarmee toonde deze ploeg zich een slecht gastheer. Een klein smetje op het verder prima georganiseerde toernooi en bij ons overheerste gelukkig de feestvreugde over de knappe tweede plaats. Goed gedaan jongens, een mooie beker erbij en allemaal weer een vaantje voor in de prijzenkast thuis.