Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Meerburg JO11-1 sluit af in stijl!

Meerburg JO11-1 sluit af in stijl!

10 juli 2021 22:00

Remco de Kler

Een lang seizoen was het. Maar het perfect georganiseerde Quick Boys toernooi was toch nog wel een mooi toetje. En alweer het vierde toernooi van dit seizoen voor de boys die na vandaag lekker mogen genieten van een welverdiende vakantie. Onze kleine capitano Danyel kon zo lang niet wachten en was alvast naar Italië vertrokken om zich daar alvast optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Gelukkig kon topper Nout wel meedoen zodat we toch op volle oorlogssterkte konden aantreden.

De organisatie was zo vriendelijk geweest om al onze wedstrijden op het hoofdveld van sportpark Nieuw Zuid te plannen en alleen dat is al een belevenis op zich. Wát een mooi veld en wat een eer om hier te mogen spelen. Ideaal ook voor de in groten getale toegestroomde Meerburg supporters die een mooi plekje op de hoofdtribune bemachtigden.

Maar ja, op dat hoofdveld ligt wel echt gras. En dat kennen we niet bij Meerburg. En als er dan nog wat dauw op het veld ligt, dan schiet de bal ook nog weleens door. Meerburg had het er maar moeilijk mee en kwam in de openingsfase nauwelijks aan voetballen toe. Tegenstander Quick Boys ging hier wat beter mee om, voetbalde iets makkelijker en kwam met een mooie goal zelfs op voorsprong, uit hun enige kans van de wedstrijd.

Naarmate de tijd verstreek raakte Meerburg wat meer gewend en dat resulteerde ook in de betere kansen. De beste daarvan waren voor Guus en Luuk maar beide spelers hadden op dit vroege tijdstip hun vizier nog niet op scherp staan. En zo bleef de 1-0 staan tot het laatste fluitsignaal, in het voordeel van gastheer Quick Boys dus. Zonde, daar had wel wat meer in gezeten.

De tweede wedstrijd ging het al iets beter maar tegelijkertijd troffen we hier, achteraf bezien, de beste tegenstander uit de poule. Meerburg voetbalde op zich prima maar kon niet voorkomen dat het Haagse Quick er lustig op los combineerde. De druk op de Meerburg verdediging was groot en het was vooral aan onze topkeeper Sebastiaan te danken dat het nog lange tijd 0-0 bleef. En zoals het de eerste wedstrijd de verkeerde kant op viel, zo hadden we nu wel het geluk aan onze zijde.

Bij één van onze spaarzame kansen stuurde Sam met een schitterende dieptepass Semmy weg die met een fraai wippertje over de keeper voor de 1-0 zorgde. Absoluut tegen de verhouding in want het fris voetballende Quick was echt de bovenliggende partij. Kans op kans kregen ze maar altijd was daar weer onze Sebas die niet van plan was om nog meer goals toe te staan vandaag.

Het bevrijdende fluitsignaal betekende een enorme ontlading en de eerste drie punten waren binnen! 0-1 winst waar 4-1 verlies misschien wel meer op z’n plaats was geweest. Het klaterende applaus voor de man van de wedstrijd Sebastiaan was terecht en glunderend nam hij alle complimenten in ontvangst. Wat een topper en wat mag de nieuwe JO12-1 blij zijn met zo’n super keeper!

Inmiddels was ook het zonnetje gaan schijnen en was het alweer tijd voor wedstrijd nummer drie, tegen FC Zoetermeer. Eerder dit seizoen speelden we ook tegen deze ploeg om de Randstad Cup en toen was het een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk met penalty’s beslecht werd, in ons voordeel. Vandaag was het allesbehalve gelijkwaardig. Sterker nog, het werd er eentje om nooit te vergeten en ook tegenstander Zoetermeer zal zich deze wedstrijd vermoedelijk nog lang heugen.

Meerburg nam direct het heft in handen en onder leiding van Tjebbe en Bo werd de ene na de andere aanval opgezet. Het wachten was op de openingstreffer en die kwam er ook, op naam van Luuk die een afgeslagen bal ineens tegen de touwen volleerde. Een fantastisch doelpunt en tevens het startsein voor nog veel meer mooie dingen.

Meerburg ging tikken en bij vlagen is het spel dan geweldig om te zien. De arme tegenstander stond erbij en keek ernaar en kon niet voorkomen dat tiki-taka de norm werd op het hoofdveld van Quick Boys. Enigszins vergelijkbaar met de Spaanse armada die Italië vorige week de wil oplegde. Maar waar zij verzuimden om te scoren, ging bij Meerburg de gashendel wel vol open en dat leverde een karrenvracht aan goals op.

Nout maakte de 2-0 op aangeven van Bo en in de volgende aanval was het direct weer raak. Laatste man Semmy stoomde op vanaf eigen helft en onder toeziend oog van opa Tuit schoot hij de bal onberispelijk achter de hulpeloze keeper. De toeschouwers stonden inmiddels op de banken en zelfs de scheidsrechter applaudisseerde zo nu en dan voor het weergaloze spel van Meerburg. Wat een genot om naar te kijken.

Ook de 4-0 kwam er, een beetje gelukkig via de paal en het achterhoofd van de keeper maar ook deze tweede goal van Nout tellen we gewoon. Spits Isa zorgde voor de beheerste 5-0 en onder luid applaus werd hij naar de kant gehaald voor wat welverdiende rust, er stond immers nog een finale te wachten.

Goudhaantje Nout (Nouthaantje dus eigenlijk) voltooide zijn hattrick op aangeven van Guus die niet veel later zelf zorgde voor de zevenklapper, na weer een assist van Luuk. Het slotakkoord was weer voor Semmy die na een perfecte pass van Guus zorgde voor de sensationele 8-0 eindstand!

De staande ovatie van de ouders was een mooie beloning maar er stond nog meer op het spel, namelijk de toernooiwinst. Met het doelsaldo zat het inmiddels wel goed en dat zorgde ervoor dat Meerburg in de laatste wedstrijd aan een punt genoeg zou hebben om zich tot kampioen te kronen. Ook de Rotterdamse tegenstander IJVV de Zwervers kon nog eerste worden maar dan moesten ze wel van Meerburg winnen. Kortom, dit beloofde een spannende finale te worden!

Dat viel uiteindelijk wel mee want al snel maakten de Meerburgers duidelijk dat er voor de tegenstander niet veel te halen was in deze wedstrijd.

De Rotterdammers hadden meer en meer overtredingen nodig om onze watervlugge aanvallers af te stoppen en achterin stond onze ijzersterke verdediging met Pepijn, Semmy en Bo/Tjebbe als een huis. Daar kwam geen muisje doorheen vandaag.

En dan komt het moment dat je op voorsprong moet komen, via een penalty die door de goed leidende scheidsrechter terecht toegekend werd na een overtreding op Nout. Helaas schoot Isa dit buitenkansje niet tegen de touwen maar regelrecht de Noordzee in en inmiddels is deze onderweg naar Engeland, die bal zien we nooit meer terug natuurlijk.

Maar niet getreurd, Meerburg zette zich snel over deze teleurstelling heen en ging steeds beter spelen. Niets aan de hand dus en uiteindelijk kroonde Isa zich alsnog tot matchwinnaar door in twee instanties knap de winnende goal binnen te schieten. Deze 1-0 kwam niet meer in gevaar en zo werden onze jongens de trotse winnaar van poule B!

Wat een mooie afsluiting van een bijzonder voetbaljaar. We hebben weer genoten van deze topvoetballers en kijken nu alweer uit naar komend seizoen. Namens iedereen van Meerburg JO11-1 een fijne vakantie toegewenst!

Bron: Meerburg JO11-1
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!