Meerburg E3 - Zevenhoven E1: Monsterzege in Zevenhoven

11 april 2015 17:15

In de thuiswedstrijd tegen Zevenhoven werden er zeven goals gemaakt door de sterke E3 van Meerburg. Deze keer, ‘uit’ in het rustieke polderdorp was zeven niet genoeg. Met 10-0 winst gingen de talenten van het veld. Er is geen team in deze poule te vinden die zich in de verste verten kan meten met de Zoeterwouders. Dat is mooi, want het kampioenschap lijkt in de tas, maar er knaagt ook iets. Zonder weerstand geen wedstrijd, immers.

De E1 uit Zevenhoven had de laatste weken de weg omhoog weten te vinden, vier uit vijf wedstrijden gewonnen, en leek daardoor op eigen veld toch een geduchte tegenstander te kunnen worden. Dat eigen veld – het leek naadloos aan te sluiten op de omringende weilanden – bestond uit weelderig hoog gras, kletsnat van de ochtenddauw. Niet de favoriete ondergrond van de op kunstgras opgeleide rasvoetballers van Meerburg.

Deze dingen gingen door het hoofd van de trainers en toeschouwers, maar de werkelijkheid trekt zich van die beschouwingen weinig aan. Na een paar balcontacten werd al duidelijk dat er voor de ploeg uit Zevenhoven geen eer te behalen viel. In weerwil van het veld lieten Eric, Sam en Emma van achteruit de bal snel rondgaan, werden Jurre en Milan gemakkelijk gevonden en kon Nathaniel de 1-0 aantekenen na een pass door het midden van Milan. Hij schoot bekeken laag binnen. Een paar minuten later stond het al 3-0 na twee identieke acties van Milan, ook dwars door het midden en een lage schuiver in de hoek. Ted maakte 4-0 na weer een snelle balwisseling, met een mooi schot in de verre hoek. Het was allemaal een genot om naar te kijken voor de Meerburgse toeschouwers, die achter het doel van Zevenhoven geposteerd stonden.

Tja, hoe maak je een verslag van een wedstrijd die nooit een wedstrijd kon worden?

Er volgde een rommelige fase, waarin Meerburg wel domineerde maar niet goed speelde. Desondanks vielen er nog twee goals: een onfortuinlijke terugspeelbal die in een eigen doelpunt veranderde en een derde doelpunt van Milan. 6-0 met rust, wat een weelde. Maar ook: wat een gebrek aan strijd en spanning!

Ook het begin van de tweede helft bleef het spel van Meerburg wat ongeïnspireerd en rommelig. Zevenhoven daarentegen had zich voorgenomen niet met dubbele cijfers te verliezen, en probeerde door vechtvoetbal de eer te redden. Na dit offensiefje (keeper Wout moest er nog een paar keer bij in actie komen) was het echter snel gedaan. Na een omzetting met Sam als spits en Emma als laatste man – ja, een coach kan het zich bij deze standen wel veroorloven eens wat te schuiven – ging de bal weer snel rond. Sam scoorde tweemaal, Ted maakte nog een mooi doelpunt na een prachtige aanval die linksachter begon en over vier schijven ging. Driftig ging het team op zoek naar de 10. Een venijnig schot van Eric zorgde daar uiteindelijk voor.

De ene monsterzege volgt zo op de andere, een onwaarschijnlijke 75 goals in 13 wedstrijden, maar in de tussentijd zal duidelijk moeten worden waar de eerstejaars E’s van Rien en Rik écht staan, met het oog op het volgende jaar, als de groep de fakkel van de huidige E1, de top-équipe van Frank Paap, moet overnemen.

Gerwin van der Werf