Jetzt Ghet’s Los!

1 september 2014 0:00

Nu begint het! Dacht ik vanmorgen bij mezelf, het nieuwe voetbalseizoen is begonnen!

Ook dat was eigenlijk ook voor de vakantie een vraag van een nieuwe speler voor de nieuwe F1 het komende seizoen, alleen stelde hij die vraag op een iets andere manier.

Hij vroeg: Andre wanneer gaat dat F1 beginnen?

Nu, mijn beste Teun nu dus! Juist op dat moment dat ik dat dacht vanmorgen scoorde hij bijna, wat een begin had dat geweest!

Een stukje voorgeschiedenis: 17 Juni kreeg ik een uitnodiging om met de nieuwe F1 mee te doen met het VTT toernooi ( Voetbal Talenten Toernooi F1 )

Dit wordt landelijk gehouden en met de mogelijkheid om met een 1e of 2e plaats door te gaan naar landelijk kampioenschap.

Nu ben ik niet echt een toernooimens, het wachten op volgende wedstrijden, spelers bij elkaar houden, en schema’s is klaarblijkelijk niet mijn sterkte punt ( stukje zelfkennis ).

Maar omdat dit mij toch op de een of andere manier wel aansprak dacht ik bij mezelf, vooruit dan maar! Goede voorbereiding op de bekercompetitie.

Dit jaar werd het toernooi gehouden bij Docos in leiden, alwaar er verzameld werd om 08:30 mijn hemel het vroege opstaan is ook weer begonnen!

Met nog de vorige groep in het geheugen, namen we bezit van de kleedkamer, hoe zouden  deze knapen zich gedragen in de kleedkamer? Zou de douche geinspecteerd worden? Zouden er vreemde luchtjes in de kleedkamer hangen? Waar zouden ze over praten?

Welnu niets van dit alles, deze knapen schijnen blijkbaar geen eisen te stellen aan de kleedkamers, mooi zo, elke groep is weer anders deze hadden het voornamelijk over voetbalschoenen en de uitgedeelde nieuwe Meerburgsokken.

Wat vooral imposant was, dat elk team als het ware voorgesteld werd, en zich moesten verzamelen op een bepaald punt voor de tribune, sommige teams met vlag, wij hadden en echt heus Meerburgvaantje.

Alle teams waren opgesteld, en zelf het Wilhelmus werd afgespeeld, en zoals echte speler betaamd met de hand op het hart ( Foto ).

10:30 twee uur nadat we hadden verzameld eindelijk dat de 1e wedstrijd tegen VV Koedijk.

Nou daar ging Teun op weg naar zijn 1e F1 gebeuren doelpunt helaas net gestopt door de keeper.

Daarna ging het al gauw op een aantal momenten wat minder goed, deze wedstrijd werd eigenlijk kansloos verloren met 4-0, wat resulteerde was zeer teleurgestelde ouders, witte zakdoekjes, teleurgestelde spelers, en Teun natuurlijk die zich van dat F1 gebeuren wel iets anders had voorgesteld!

Dat van die ouders had natuurlijk gekund, ook de witte zakdoekjes, maar ik had al gauw door dat deze oudergroep best wel in de gaten had dat de spelers best nog wel veel moesten leren!

De tweede wedstrijd dan maar, tegen Concordia misschien dat daar de kansen liggen? Echter ijdele hoop de 1e helft stonden we achter met 2-0, wel was de 2e helft stukken beter! Eindstand was 2-0.

De derde wedstrijd dan maar tegen FC Zoetermeer, en laten ze dan opeens winnen met 0-1! Gescoord door de andere Teun dan hierboven beschreven.

Ja twee Teuntjes  in je team, hoe ga je dat coachen? Ik ben daar nog niet helemaal uit! Je kan er 1 Teun Z noemen en de andere Teun H maar dat klinkt niet zo, misschien heeft een van de trouwe lezers een idee?

Nog 3 wedstrijden te gaan! Zouden ze dat fysiek  wel aankunnen, dacht ik bij mezelf!

Welnu de 4e wedstrijd werd verloren met 2-1 waar eigenlijk een gelijkspel meer verdiend was geweest, weer een doelpunt van Teun Z.

Uiteindelijk werden de 5e en 6e wedstrijd winnen afgesloten met doelpunten van Teun H, ja daar istie andere, Wout, en Bas.

Einduitslag toernooi was 5e in de schaduwpoule, een zilveren schaal was de verdienste!

Qua voetbal kan ik alleen maar positief kijken naar de ontwikkeling van de groep in deze korte tijd, je kan met weinig opdrachtjes per wedstrijd, veel bereiken, zeker als je de laatste wedstrijd bekijkt, waar ze de posities goed probeerden te houden, het veld breed en lang maken, bij opbouw aanval, en zeker in de 1 tegen 1 duels waren ze fel.

Eigenlijk was deze dag zeer leerzaam, met vooral in de pauzes veel met elkaar kunnen praten, beter kennismaken met elkaar kortom en echte teamdag!

Spelers F1: Damien ( keeper ) Wout, Bas, Hugo, Raoul, Teun Z,Teun H, en Max, we gaan nog heel veel van jullie genieten dit seizoen, maar het allerbelangrijkste is dat we nog beter leren voetballen waarbij plezier voorop staat.

Andre B.