Meerburg E1 speelt een “nuttige” wedstrijd tegen Wilhelmus E1

6 mei 2013 19:30

Afgelopen zaterdag oefende Meerburg E1 tegen Wilhelmus E1. Een team dat in de hoogste hoofdklasse speelt (I) en daar een middenmoot plek inneemt.

Enige tijd geleden won Wilhelmus E1 nog “dik” van onze koploper Excelsior Maassluis E1. Dit om aan te geven wat de kracht is van dit team.

Meerburg was natuurlijk gehavend door de vakanties, afwezigheid van Dyani keeper Olivier en de nog immer geblesseerde Yoa. Uit de E3 hadden we versterking in de persoon van Koos van Heijningen.

De eerste 10 minuten begon Meerburg vrij apathisch aan de wedstrijd. Ze waren denk ik enerzijds nog niet geheel wakker en anderzijds onder de indruk van Wilhelmus. De ploeg speelde vrij sterk.  Wij konden de bal niet lang in bezit houden.  Dit resulteerde in snelle goals door de snelle Wilhelmus voorwaartsen . Tussen de 8e en de 12e minuut stond het 3-0 voor Wilhelmus.

In de 14e minuut het debuut van Koos van Heijningen, een technisch vaardige jongen met een werklust als een paard. Hij moest even wennen aan het tempo maar het ging steeds beter. Hij kan in ieder geval terugkijken op een goed debuut.

Vlak voor rust ging Meerburg E1 wat beter in de wedstrijd komen. Er werden weer wat duels gewonnen en er ontstonden zelfs mogelijkheden. In de 23e minuut werd Lekan Onasanya in de ruimte aangespeeld en de ruststand werd bepaald op 3-1.

In de korte rust aangegeven dat we ons niet te makkelijk moeten laten aftroeven in de duels en dat de linies wat korter op elkaar moesten spelen. Voorts moeten de 2 buitenspelers niet teveel naar binnen trekken.  Vooral proberen te voetballen ipv lange ballen geven.

Dat het een stuk beter ging was duidelijk. Koos van Heijningen en Senna Smit hielden het wat meer breed en ook Sam van der Vlist als aanspeelpunt probeerde wat meer de bal vast te houden. Wilhelmus wist nog maar 1x te scoren waarmee de eindstand op 4-1 kwam in het voordeel van Wilhelmus.

Na afloop nog met de trainer van Wilhelmus gesproken die het een leuke, leerzame en vooral sportieve wedstrijd vond, daar kon ik me wel in vinden.

Komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen HBS E1, een wedstrijd met toch wel een speciaal tintje aangezien de jongens AFSCHEID nemen van een half veld in de competitie.

Opstelling Meerburg E1:

Abederrahman Amia; Tjalle Lanza; Matthias van Dijk; Tim Straathof; Senna Smit; Sam van der Vlist; Lekan Onasanya (Koos van Heijningen)

Aantal toeschouwers: 12

Man of the match: Tjalle Lanza