Meerburg JO13-3 pakt de tweede plaats bij Kagia - Meerburg

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Meerburg JO13-3 pakt de tweede plaats bij Kagia

Meerburg JO13-3 pakt de tweede plaats bij Kagia

5 juni 2022 15:30

Remco de Kler

Vandaag stond dan de laatste activiteit van het seizoen op het programma. En wat voor eentje, het internationale toernooi van Kagia.

We waren ingedeeld in een poule met een Franse en Belgische tegenstander maar malheureusement lieten beide clubs verstek gaan. Prompt was hiermee ook het internationale karakter van het toernooi verdwenen en waar we het in eerste instantie zouden moeten opnemen tegen FC Bleharies en Stella Lys, bleef de tegenstand nu beperkt tot Kagia en VVC. Het voordeel was wel dat een podiumplaats hierdoor al verzekerd was maar desalniettemin was het spijtig voor de jongens en vooral ook een domper voor de organisatie. Gelukkig lieten zij zich niet kennen en draaiden alsnog een prima schema in elkaar voor een mooi toernooi met toch nog vier wedstrijden.

Meerburg zelf begon overigens wel wat gehavend aan het toernooi. We misten Tjebbe en Bo en ook beide trainers hadden verplichtingen elders. Gelukkig was topper Jens uit de JO11-1 wederom bereid om ons een handje te helpen vandaag zodat we toch nog met 13 man richting Lisserbroek konden afreizen.

In de eerste wedstrijd moesten we het opnemen tegen gastheer Kagia, afgelopen seizoen uitkomend in de 4e klasse dus op papier zou dat te doen moeten zijn voor Meerburg. En inderdaad, ook op gras werd al vrij snel duidelijk dat Meerburg de bovenliggende partij was. Bij de eerste beste corner van Luuk was het Semmy die de bal met een fraai boogje achter de spartelende keeper van Kagia kopte. Een tegenslag voor de oranjehemden maar ondanks dat ze in de vierde klasse spelen, lieten zij bij vlagen zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Een splijtende pass in de ruimte werd keurig afgewerkt en zo kon Meerburg opnieuw beginnen. Dat deden onze jongens overigens met verve en lieten zien dat het krachtsverschil met deze ploeg toch wel wat te groot was.

In eerste instantie werd Semmy nog afgevlagd door een wat al te enthousiaste grensrechter van Kagia maar daarna was er geen houden meer aan en konden we nog een half dozijn goals noteren, te beginnen met Semmy die goed druk zette, de bal van de keeper afsnoepte en zo gemakkelijk de 2-1 aantekende.

De mannen hadden er zin in en nu was het de beurt aan David om van zich te laten horen. Als een volleerd slalomskiër pingelde hij langs zijn tegenstanders om de bal vervolgens panklaar te leggen voor de hattrick van Semmy. Ook de rechterflank deed een duit in het zakje en nu was het Issa die een paar tegenstanders dolde en de perfecte voorzet op maat in huis had voor Danyel die met een fraaie half volley afdrukte voor alweer de 4-1 voorsprong. De honger naar goals was nog niet gestild en ook de volgende aanval was weer raak. Semmy legde terug, Danyel had een geweldige steekpass in huis op de vrijstaande David die doorgaans wel raad weet met dit soort buitenkansjes, 5-1!

Nog was de gifbeker niet leeg voor de arme gastheren want nu was het weer Issa die met links, op aangeven van wie anders dan Semmy, de 6–1 aantekende.

Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Luuk, die, ook weer op aangeven van Semmy en na een slim overstapje van Julius, de bal fraai tegen de touwen volleerde voor de 7-1 eindstand. Wat een galavoorstelling van onze jongens!

De tweede wedstrijd moesten we het opnemen tegen VVC en al snel bleek dat beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Al moet gezegd worden dat de openingsfase wel duidelijk voor VVC was, zij waren net wat feller en brutaler en de voorsprong was op dat moment ook verdiend. Helaas verdubbelden ze de score even later ook nog waarbij wel aangetekend moet worden dat keeper Jens op dat moment groggy op het veld lag na een hard schot in zijn gezicht. Desondanks keurde de leidsman van dienst de goal goed waardoor het voor Meerburg een erg lastige opgave zou worden om hier nog punten te halen. Toch toonden de mannen veerkracht en het aanvalsduo Issa (assist) en Semmy (goal) zorgde samen niet veel later voor de aansluitingstreffer. Het was de inleiding tot een zinderende slotfase waarin Meerburg de veel betere ploeg was en drie levensgrote kansen op de gelijkmaker helaas net niet kon verzilveren.

De derde wedstrijd was er eentje in de categorie Plichtmatig. De povere tegenstand van Kagia op hobbelveld 2 nodigde niet echt uit voor een lekkere partij voetbal maar desondanks konden onze aanvallers nog wel even aan hun zelfvertrouwen werken. David bediende Issa voor de 1-0, Semmy rondde af na een corner van Issa en ook Guus en Julius zetten zichzelf op het scorebord voor een regelmatige 4-0 overwinning. De assists bij deze laatste goals kwamen overigens niet geheel verrassend van Issa en Semmy.

En toen was het moment daar. De laatste wedstrijd tegen VVC moest de beslissing brengen voor de toernooiwinst. Een heuse finale die hoe dan ook gewonnen moest worden. Meerburg startte goed en fel maar kreeg het deksel op de neus toen de spits van VVC de eerste de beste counter direct fraai afrondde. Het was hun enige kans, verder was het vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van de tegenstander maar helaas beschikten zij naast een hele goede spits ook over een puik keepertje die zijn ploeg met fraaie reddingen een paar keer op de been hield.

Eén keer moest hij het antwoord schuldig blijven maar werd wel onreglementair geholpen door zijn medespeler. Wij telden de bal al maar als een volleerd volleyballer ranselde deze veldspeler de bal uit het doel, met een heenzending en een penalty tot gevolg. Captain Danyel stapte naar voren, nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty onberispelijk achter de doelman voor de gelijkmaker. Helaas was er daarna geen tijd meer voor een slotoffensief en zo sloten we het toernooi af met een fraaie tweede plaats. Het krachtsverschil was miniem maar de felicitaties gaan uit naar VVC en daarnaast danken we Kagia voor de vlekkeloze organisatie van hun mooie toernooi.

De beker hoefde ditmaal niet verloot te worden want er werd door de spelers unaniem besloten dat deze natuurlijk naar Issa moest gaan. Hij gaat ons helaas verlaten en zo heeft hij toch nog een mooi aandenken aan zijn huidige team. Wij zijn blij dat hij een leuke tijd gehad heeft bij Meerburg en wensen hem natuurlijk heel veel succes bij zijn nieuwe club Voorschoten ‘97.

Het was een mooi einde van een fraai seizoen waarin we weer geweldig voetbal hebben gezien van onze topvoetballers.

Tot slot nog een woord van dank aan alle teamouders die afgelopen seizoen zonder morren kwamen opdraven als vlagger, kantinehulp, rij-ouder of zelfs als scheidsrechter. Echt super!

En, last but not least, heel veel dank aan onze geweldige trainers Jarko en Sven die de spelers weer een stuk verder hebben gebracht in hun ontwikkeling als voetballer.

Aan alle lezers, namens iedereen van JO13-3 een fijne zomervakantie toegewenst. Komend seizoen kunt u onze helden wederom komen bewonderen op de velden van Meerburg.

Bron: Meerburg JO13-3
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!