De derby Meerburg D2 – SJZ D1 eindigt onbeslist

28 september 2013 22:00

De thuiswedstrijd van Meerburg D2 tegen SJZ D1 leidde tot de nodige frustraties langs de zijlijn. Na een achterstand in de eerste helft door een onhoudbare vrije trap wist de D2 in de tweede helft de stand gelijk te trekken.

Een redelijk aantal kansen om de winst naar zich toe te trekken waren vandaag niet aan de jongens besteed. Zo eindigde de derby in een 1-1 gelijk spel.

De twee ploegen deden in het spelbeeld niet heel veel voor elkaar onder. Met name in de eerste helft speelde SJZ behoorlijk fysiek en schuwden het duel niet. In de 12e minuut bereikte rechtsback Tom de achterlijn en gaf een mooie voorzet. Die werd in eerste instantie verdedigd en de rebound kon door Meerburg net niet voldoende onder controle worden gekregen. In de 15e minuut een vrije trap voor SJZ vanaf een meter of 5 buiten het strafschopgebied. De bal zeilt onhoudbaar voor de keeper hoog in het doel: 0-1. In de 20e minuut een fraaie aanval over links van Meerburg. Bas schiet de bal net naast het doel. In de 26e minuut een bal van Tom die veel doet denken aan de vrije trap van SJZ. Helaas voor de jongens krijgt de keeper van SJZ met moeite zijn handen tegen de bal en voorkomt de gelijkmaker.

In de tweede helft wordt er aan beide kanten hard gewerkt. De passing van Meerburg is te onzuiver wat leidt tot veelvuldig balverlies. Desondanks is er ook te genieten van fraaie momenten. In de 12e minuut wordt de bal ingespeeld door Maarten, hetgeen resulteert in een kans voor Emile die de bal via de handen van de keeper in het doel werkt: 1-1. Vanaf dit moment lijken de spelers van SJZ al bij de geringste aanraking om te vallen, hetgeen leidt tot de nodige frustratie bij Meerburg. Een van de aanvallers van SJZ gaat hard door op Olivier, de keeper van Meerburg. Hij blesseert zichzelf daarbij, waardoor de trainer van SJZ enorm opgewonden raakt dat er geen vrije trap voor SJZ volgt. Het leidt tot een korte discussie tussen scheidsrechter en de trainer van SJZ.

In de 16e minuut krijgt Jim een van de beste kansen om Meerburg op voorsprong te zetten. Hij omspeelt de keeper, maar heeft net iets teveel tijd nodig, waardoor een verdediger van SJZ de bal van de doellijn kan tikken. In de 18e minuut ziet Thijs de vrijstaande Koen over het hoofd en schiet de bal zelf op de lat. Vlak voor tijd krijgt Meerburg nog een tweetal grote kansen. In de 28e minuut wordt een schot van Storm gestopt door de keeper. In de blessuretijd geeft Tom de bal mee aan Maarten die in het strafschopgebied eerst uit balans gebracht wordt, vervolgens alsnog schiet, maar ook hij kan de doelman niet verrassen. De bal gaat via de keeper over de achterlijn, maar de scheidrechter laat de corner niet meer nemen.