Wederom doelpuntenregen bij B1

5 oktober 2014 0:15

Dankzij een 4-6 overwinning bij Nieuwkoop wist de B1 het toch al opmerkelijke doelpuntengemiddelde op te krikken tot 4 voor en 3 tegen.

Een werkelijk prima eerste helft! De mannen van Christiaan Laan wisten op het harde en snelle kunstgrasveld van Nieuwkoop een prima demonstratie van hun kunnen neer te leggen. De 1-5 ruststand (Pim de Vroom, Daniel van der Zwaan en 3 x Levi Paulides) was dan ook volledig terecht. Kansen werden keurig uitgespeeld en de vrijstaande man werd steeds makkelijk gevonden. De Nieuwkopers leken zelfs niet mee te doen. Wie had verwacht dat de 3 oktober festiviteiten hun sporen na zouden laten had het helemaal verkeerd.
Of toch niet? Want hoe anders was het na rust. Een zich superieur wanend Meerburg leek het tweede bedrijf wel even routinematig uit te spelen. Maar daar zijn de kwaliteiten dan nog even niet genoeg voor. Als de concentratie en gretigheid weg is blijkt direct dat iedereen overal net te laat is en de zuiverheid net even onvoldoende is. En dat was voor Nieuwkoop voldoende om terug in de wedstrijd te komen. Het werd 2-5, 3-5 en vijf minuten voor tijd zelfs 4-5. En natuurlijk werd Nieuwkoop steeds fanatieker om mogelijk te gaan maken wat in de rust nog absurd leek.
Maar gelukkig hebben wij Mats van Kins. Met een verwoestend schot uit een onmogelijke hoek maakte hij een eind aan alle onzekerheid.
4-6... de supporters hadden stilletjes de hoop dat na vier keer drie doelpunten tegen er wat zou veranderen. Inderdaad, vier in plaats van drie is een verandering, maar toch... Volgende week komt UVS op bezoek en dat is gezien de recente transfers een beladen duel. Een goede gelegenheid om voor het eerst dit seizoen de hele wedstrijd gretig te zijn!

Erik

Voor de foto's, klik hier.